Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο αγώνας πρέπει να ενταθεί

Μιλούν στο «Ρ» διαδηλωτές από διάφορες χώρες, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους για ένταση και διεθνή συντονισμό των ταξικών αγώνων

«Οχι στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης», είναι ένα από τα κοινά συνθήματα
«Οχι στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης», είναι ένα από τα κοινά συνθήματα
«Ο «Ρ», που ακολούθησε κυριολεκτικά κατά πόδας της αποστολή του ΠΑΜΕ στη Γενεύη, βρέθηκε στη διαδήλωση και μίλησε με εργαζόμενους από τις άλλες χώρες. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ο διεθνιστικός ταξικός αγώνας είναι αναγκαίος και επιβεβλημένος, όπως αναγκαίο και επιβεβλημένο είναι να πάρουν την υπόθεση του αγώνα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα χέρια τους.

Η Α. Ντεμιρέλ, Τουρκάλα μετανάστρια στη Γερμανία, μας είπε ότι «ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την αφαίρεση των δικαιωμάτων μας. Ολοι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουμε μαζί και νομίζω ότι πράξεις σαν τη σημερινή είναι σημαντικές στην πάλη για μια καλύτερη ζωή, χωρίς τάξεις». Η Σ. Σεβά, και αυτή Τουρκάλα εργαζόμενη στη Γερμανία, σε διαφημιστική εταιρία, υπογράμμισε πως «παντού ο κόσμος ξεσηκώνεται ενάντια στις περικοπές των κοινωνικών παροχών. Από τη μία έχουμε τεράστια αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και από την άλλη τεράστια αύξηση της φτώχειας. Σε μας ανεβάσανε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από 60 σε 65 για τις γυναίκες, δηλαδή όσο και για τους άντρες. Η αστική τάξη δημιουργεί "ισότητα" προς αρνητική κατεύθυνση. Γι' αυτό ο αγώνας μας πρέπει να ενταθεί, τη στιγμή μάλιστα που οι ηγεσίες των συνδικάτων δεν κάνουν τίποτα. Εμείς πρέπει να κινητοποιηθούμε».

Ο Π. Αλεπούδης, Ελληνας μετανάστης στη Γερμανία και εργαζόμενος σε νοσοκομείο, τόνισε ότι «κατ' αρχάς διαδηλώνουμε σήμερα ενάντια σε αυτό το φιάσκο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, στο οποίο συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και οργανώσεις, κυβερνήσεις και εργοδότες βάζουν πλέον και την τυπική υπογραφή τους για το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη μεγαλύτερης ανόδου του ταξικού εργατικού κινήματος στην Ευρώπη.

Ακόμα, μιλώντας με Ιταλούς συνδικαλιστές μας είπαν ότι «βρισκόμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε μαζί με τα άλλα συνδικάτα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, τον καπιταλισμό και για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων», και συνέχισαν λέγοντας ότι ετοιμάζουνε στις 20 Ιούλη, τη μέρα της διαδήλωσης στη Γένοβα, εθνική γενική απεργία των Ιταλών εργατών.

Τέλος, μιλήσαμε και με τον R. Brun, γενικό γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ο οποίος μας δήλωσε ότι ύστερα από εισήγηση του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας «κατανοήσαμε τη μεγάλη σημασία της κοινωνικής ασφάλισης και πήραμε ομόφωνη απόφαση στην Επιτροπή για να συμμετέχουμε σήμερα εδώ. Ηδη στη Γαλλία έχουμε ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων για την κοινωνική ασφάλιση. Εξυπακούεται ότι η υπεράσπισή της είναι βασική για την εργατική τάξη και ιδιαίτερα για τους οικοδόμους που είναι επικίνδυνο επάγγελμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την έκδοση και το κλίμα τρομοκρατίας (2011-09-27 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία συντονισμού της δράσης για Ασφάλιση - Υγεία (2009-07-14 00:00:00.0)
Εφαλτήριο νέων αγώνων η απεργία (2006-05-31 00:00:00.0)
Σήμερα η πλατιά σύσκεψη (2006-05-23 00:00:00.0)
Γενικεύεται η αλληλεγγύη (2004-11-09 00:00:00.0)
Επιβεβλημένη η έκτακτη ενίσχυση (2002-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ