Πέμπτη 16 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Σήμερα η συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής

Συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Η πολιτική αγωγή του εργατικού και λαϊκού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής», δίνει σήμερα Πέμπτη η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», ενόψει της έναρξης της δίκης των στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής στις 20 Απρίλη. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΑ (αίθουσα 3ου ορόφου).

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» στοχεύει να συμβάλει και μέσω των δικηγόρων της, ως πολιτική αγωγή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ώστε η δίκη να αξιοποιηθεί για την αποκάλυψη «της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής αυτής οργάνωσης, του ρατσιστικού της χαρακτήρα, των διασυνδέσεων με τμήματα των επιχειρηματικών συμφερόντων και του κρατικού μηχανισμού, της βαθιάς απέχθειας που τρέφει για την εργατική τάξη και το κίνημά της, για κάθε αντιφασίστα και προοδευτικό άνθρωπο».

Στο πλαίσιο αυτό, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» αντιτάσσεται στην όποια προσπάθεια αποστείρωσης της δίκης από τα καθοριστικά πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της, εκφράζει προβληματισμό για το πολύμορφο κλίμα ανοχής που καλλιεργείται απέναντι στη Χρυσή Αυγή μπροστά στην έναρξη της δίκης, ενώ καλεί τα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να κάνουν δική τους υπόθεση την αποκάλυψη, απομόνωση και καταδίκη στη συνείδηση του λαού της ναζιστικής εγκληματικής δράσης.

Τη Δευτέρα η συγκέντρωση των σωματείων

Συγκέντρωση σωματείων και φορέων διοργανώνεται, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τη Δευτέρα 20 Απρίλη, ημερομηνία έναρξης της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών του Κορυδαλλού. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 το πρωί, στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι στη Νίκαια. Τη συμμετοχή τους σε αυτήν αποφασίζουν καθημερινά σωματεία και ομοσπονδίες.

Σε αυτήν καλούν: Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ, το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΓΕ, το Σωματείο Εργαζομένων της Tasty, το ΠΕΣ - ΝΑΤ. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί επίσης στη συγκέντρωση και προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 7.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ.

Το σχετικό ψήφισμα που κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις στα ΔΣ ενέκριναν, επίσης, η ΕΛΜΕ Πειραιά και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

  • Στη συγκέντρωση καλεί η ΟΓΕ. Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Κάθε γυναίκα από λαϊκή οικογένεια, κάθε μάνα που νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών της, έχει χρέος να αντιπαλέψει την προσπάθεια να φιμωθεί η ανάδειξη της πολιτικής πλευράς της δίκης της Χρυσής Αυγής».
  • Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ