Πέμπτη 16 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Θανατηφόρες» ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας

Την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας καταγγέλλει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ σαν τη βασική αιτία για το θάνατο του 41χρονου Αιγύπτιου αλιεργάτη πάνω στο αλιευτικό σκάφος «ΛΙΒΕΡΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΙ». Το «ατύχημα» έγινε στην παλιά Σκάλα Κεραμωτής στην Καβάλα, όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, το ειδικό σύστημα ρυμούλκησης των διχτυών αποκολλήθηκε και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, το Λιμενικό καθυστέρησε να παρέμβει και να καταγράψει το περιστατικό, αφού κάτι τέτοιο δεν έγινε από το λιμεναρχείο Κεραμωτής, αλλά μόνο όταν έφτασε κλιμάκιο από την Καβάλα. Οι αλιεργάτες κατήγγειλαν επίσης καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

  • Επίσης, το Σωματείο Εργατοτεχνικών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας καταγγέλλει το νέο εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε στο Ορυχείο Καρδιάς στις 9 Απρίλη, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 34χρόνου λιπαντή. Θυμίζει ότι, από το Μάρτη του 2014 τα «ατυχήματα» έχουν φτάσει τα εφτά, με αρκετά από αυτά παραλίγο θανατηφόρα και άγνωστο αριθμό μικροτραυματισμών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ