Πέμπτη 16 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μην ποινικοποιηθεί η πολιτική και συνδικαλιστική δράση

Συζητείται στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου

Σήμερα, στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συζητείται το αίτημα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών για την άρση ασυλίας του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου.

Η απαράδεκτη ποινική δίωξή του περί «παράνομης βίας από κοινού και διατάραξης οικιακής ειρήνης από κοινού» ασκήθηκε γιατί ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής, με την ιδιότητα του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στελέχους του ΠΑΜΕ, μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εκπροσώπους σωματείων, στις 4 Μάρτη 2010, παραμονή πανελλαδικής απεργίας και ενώ η τότε κυβέρνηση είχε εξαγγείλει νέα αντιλαϊκά μέτρα, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην τότε δημόσια τηλεόραση της ΕΤ-3 και προβλήθηκαν στο δελτίο ειδήσεων οι θέσεις του ταξικού εργατικού κινήματος που συστηματικά αποσιωπούνταν από τα δημόσια και τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Η δίωξη αυτή είναι πολιτική, επιχειρεί να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και στρέφεται ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τη δύναμη που πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων του, το ΚΚΕ. Γι' αυτό ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ζητά να μην αρθεί η ασυλία του, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν μήνυμα τρομοκράτησης των εργαζομένων. Η ποινικοποίηση μιας συμβολικής πράξης διαμαρτυρίας και συνολικά της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης καλλιεργεί κλίμα εκφοβισμού και αξιοποιείται για να μη σηκώσει ο λαός κεφάλι στη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που συνεχίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ