Παρασκευή 24 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Σφοδρές συγκρούσεις με επίκεντρο το Ιντλίμπ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Τζιχαντιστές του «Μετώπου Νούσρα» σε συνεργασία με άλλες ομάδες «αντικαθεστωτικών» άρχισαν χτες νέα επίθεση κατά θέσεων του συριακού στρατού της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Η νέα επίθεση με την κωδική ονομασία «Νικηφόρος Μάχη» ξεκίνησε μερικές βδομάδες μετά την κατάληψη της ομώνυμης πόλης Ιντλίμπ από τζιχαντιστές του «Μετώπου Νούσρα». Οι ισλαμιστές μισθοφόροι κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους για να μη βρεθούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, έχοντας καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους έως χτες το απόγευμα (σύμφωνα με πληροφορίες του αντικυβερνητικού Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) τουλάχιστον πέντε σημεία ελέγχου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Συριακού Παρατηρητηρίου» σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται και έξω από την πόλη Τσισρ αλ Σούγουρ όπως επίσης και νοτιότερα στο Σαχέλ αλ Γάμπ της επαρχίας Χάμα.

Το ίδιο διάστημα στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, Ιρακινοί αξιωματούχοι χαιρέτιζαν την επιβεβαίωση της αποστολής της πρώτης παρτίδας από τα 18 F-16 μαχητικά που είχαν παραγγείλει από τις ΗΠΑ το 2011 έναντι τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα πρώτα μαχητικά F-16 αναμένονται στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 12 Ιούλη, έχοντας στο πηδάλιο Ιρακινούς πιλότους που έχουν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ. Η εξέλιξη προκάλεσε την ικανοποίηση Ιρακινών αξιωματούχων που υποστήριξαν πως αναμένουν τα νέα μαχητικά για να τα χρησιμοποιήσουν άμεσα στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».

Τέλος, χτες στην Αγκυρα μετά τη συνάντηση που είχε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Τουρκία, για να εμποδιστεί το πέρασμα Αυστραλών, που έχουν στρατολογηθεί από τους τζιχαντιστές, από τα τουρκικά σύνορα προς τη Συρία. Αποφάσισαν ακόμη και την ανταλλαγή πληροφοριών για τον εντοπισμό και την δίωξη όσων πολεμούν με το πλευρό του «Ισλαμικού Κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ