Παρασκευή 24 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ενίσχυση των σχέσεων μονοπωλιακών ομίλων

ΜΟΣΧΑ.--

Επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποίησε από την Τρίτη έως χτες η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ, προκειμένου να προωθήσει τις μπίζνες των μονοπωλιακών ομίλων της χώρας της και να προβάλει τις «ευκαιρίες επενδύσεων» και το καλό «επιχειρηματικό κλίμα» με τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, μετά τη σχετική ανάκαμψη από τη χρεοκοπία της περασμένης δεκαετίας. Ετσι, η Φερνάντες μίλησε σε φόρουμ Ρώσων και Αργεντινών επιχειρηματιών.

Το αποτέλεσμα πάντως της επίσκεψης μετά και τη συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν η καταρχήν υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ενεργειακού κολοσσού της «Gazprom» και της αργεντίνικης YPF. Επίσης, η Ρωσία - μέσω της «Rosatom» - θα προχωρήσει στην κατασκευή του 6ου πυρηνικού σταθμού στην Αργεντινή, ενώ η εταιρεία TVEL, θυγατρική της «Rosatom», θα παράσχει χαμηλού εμπλουτισμού πυρηνικό καύσιμο και εξαρτήματα για τους αντιδραστήρες έρευνας και Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, εξετάστηκαν και άλλοι τομείς συνεργασίας όπως το να πληρώνουν τις μεταξύ τους συναλλαγές στα εθνικά νομίσματα, να αυξήσουν τις στρατιωτικές ανταλλαγές, τη συνεργασία στο γεωργικό τομέα όπως επίσης τις επιστημονικές, τις πολιτιστικές και μορφωτικές συνεργασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ