Τρίτη 19 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Αντιδράσεις για τη νέα θανατική καταδίκη του Μόρσι

ΚΑΪΡΟ.--

Τις αντιδράσεις ΗΠΑ, ΕΕ και Τουρκίας προκαλεί η απόφαση των αιγυπτιακών αρχών να επιβάλουν νέα θανατική καταδίκη στον ισλαμιστή πρώην Πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι. «Βαθιά ανησυχία» εξέφρασε στις ΗΠΑ εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή ακόμη μία ομαδική θανατική καταδίκη από αιγυπτιακό δικαστήριο σε βάρος περισσότερων από 100 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρόεδρος Μόρσι.

Εκπρόσωπος της ΕΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αναθεωρηθεί δευτεροδίκως η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Μόρσι και ηγετικών στελεχών των «Αδελφών Μουσουλμάνων», τονίζοντας ότι «μία ομαδική δίκη δεν συνάδει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Αιγύπτου».

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβλεψε ότι «η Μέση Ανατολή θα βυθισθεί στην αναταραχή», αν εκτελεσθούν στην Αίγυπτο οι θανατικές ποινές που επιβλήθηκαν στον Μόρσι και άλλα κορυφαία στελέχη των «Αδελφών Μουσουλμάνων».

Ωρες μετά τη δικαστική απόφαση σε βάρος του Μόρσι και των «Αδελφών Μουσουλμάνων» τζιχαντιστές στην πόλη Αλ Αρίς της βόρειας Χερσονήσου του Σινά εξαπέλυσαν ακόμη μία τρομοκρατική επίθεση, προκαλώντας το θάνατο δύο δικαστών και ενός εισαγγελέα. Την Κυριακή, πάντως, εκτελέστηκαν 6 άτομα που είχαν καταδικαστεί πέρσι για την πρόκληση βομβιστικής επίθεσης στο Κάιρο και θεωρούνταν τζιχαντιστές της οργάνωσης «Ansar Beit al-Maqdis».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ