Τετάρτη 27 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Παρέμβαση του Ομάν για εκεχειρία στην Υεμένη ζητά το Ιράν

ΣΑΝΑΑ.--

Τη διπλωματική μεσολάβηση του Ομάν, που παραμένει «ουδέτερο» στην ιμπεριαλιστική επίθεση που πραγματοποιούν εδώ και μήνες η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στην Υεμένη, ζήτησε χτες ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κατά την επίσκεψή του στη χώρα, σε μία προσπάθεια, όπως τόνισε, να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, να επιτευχθεί εκεχειρία και να αρχίσει ο ειρηνευτικός διάλογος.

Αν και η απάντηση των αξιωματούχων του Ομάν δεν έγινε άμεσα γνωστή, ο Ιρανός υπουργός εμφανίστηκε έντονα ανήσυχος για τις επιπτώσεις των βομβαρδισμών στο λαό της Υεμένης και την πιθανότητα να είναι πλέον «μη αναστρέψιμες» οι ζημιές που έχουν σημειωθεί σε βασικές υποδομές της χώρας.

«Το Ιράν και το Ομάν θέλουν ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή και έχουν την ίδια στάση σε αυτά τα ζητήματα», σημείωσε ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις του ο Ιρανός υπουργός.

Παράλληλα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΡΝΑ ανακοίνωσε ότι το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Σαουδάραβα πρέσβη στην Τεχεράνη για εξηγήσεις με αφορμή τον προχτεσινό βομβαρδισμό κοντά στην ιρανική πρεσβεία στην Υεμένη. Οι Ιρανοί αξιωματούχοι «προειδοποίησαν» τον Σαουδάραβα πρέσβη για τις επιπτώσεις που θα έχει τυχόν παραβίαση των διεθνών συνθηκών περί ασυλίας και προστασίας των ξένων διπλωματικών αποστολών.

Στο Λονδίνο, πάντως, εκπρόσωπος της βρετανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΟΞΦΑΜ ανακοίνωσε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα του λαού της Υεμένης δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό, εξαιτίας των βομβαρδισμών από τη Σ. Αραβία και τους συμμάχους της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ