Παρασκευή 12 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιτροπή ... συσκότισης της αλήθειας για την κρίση και το χρέος

Η συσκότιση των αιτιών της κρίσης, η νομιμοποίηση του χρέους στη συνείδηση του λαού με το διαχωρισμό του σε «καλό» και «κακό», αλλά και το καμουφλάρισμα της ΕΕ ως μία ...«ένωση των λαών», που ενίοτε πέφτει και σε λάθη (!), ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν και στις χτεσινές «εργασίες» της περιβόητης «Επιτροπής αλήθειας του δημόσιου χρέους» που έχει συστήσει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι «εργασίες» ξεκίνησαν με κοινή συνέντευξη Τύπου της Ζ. Κωνσταντοπούλου και της Εύα Ζολί, Γαλλίδας ευρωβουλευτή των Πρασίνων, που, όπως την παρουσίασε η πρόεδρος της Βουλής, έχει αναπτύξει μεγάλη δράση ενάντια στην αδιαφάνεια, «στην αποκάλυψη, τη δίωξη και την τιμωρία σκανδάλων στη Γαλλία».

Η Εύα Ζολί ανέφερε ότι «κοίτασμα» για να «γεμίσουν τα φορολογικά ταμεία και να αποκαταστήσουμε το αίσθημα αδικίας του ελληνικού λαού, είναι η πραγματική αξιολόγηση του χρέους και του ρόλου που διαδραμάτισε η διαφθορά», την οποία θεωρεί ως «νούμερο ένα ένοχο» για την κρίση, βγάζοντας έτσι «λάδι» τον ίδιο τον καπιταλισμό που τη γεννά. Παράλληλα, ανέφερε ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε «η συμφωνία της κυβέρνησης να είναι καλή και να μην αποβεί σε βάρος του ελληνικού λαού, γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος της ευρωπαϊκής ιδέας», που είναι «Ευρώπη όχι των τραπεζιτών, αλλά Ευρώπη των λαών»...

Δεύτερο μέρος των εργασιών ήταν η δημόσια ακρόαση του Φ. Λε Γκρεν, πρώην συμβούλου του πρώην προέδρου της Κομισιόν, Μ. Μπαρόζο. Ο ίδιος, αποκρύβοντας ότι η στρατηγική της ΕΕ και τα μνημόνια ήταν ζητούμενα του κεφαλαίου, έφτασε να χαρακτηρίσει ως «περιττή ταλαιπωρία του ελληνικού λαού» τα όσα έχει τραβήξει και τις τρομακτικές απώλειες που έχει υποστεί για την καπιταλιστική κερδοφορία. Πρόσθεσε πως «ενώ η Ελλάδα, το Μάη του 2010, είχε οδηγηθεί στη χρεοκοπία και ήταν αναγκαία η αναδιάρθρωση ή διαγραφή μέρους του χρέους, κάποιοι αποφάσισαν να παρακάμψουν αυτό το συμπέρασμα και να προσποιηθούν ότι η Ελλάδα απλώς αντιμετώπιζε πρόσκαιρα προβλήματα ρευστότητας», με αποτέλεσμα τη δανειοδότησή της, η οποία «όπως έγινε, ουδόλως ωφελήθηκε η Ελλάδα αλλά αντίθετα ωφελήθηκαν οι πιστωτές της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περίεργα «παιχνίδια» με τη Χρυσή Αυγή (2015-03-05 00:00:00.0)
Συνάντηση Ζ. Κωνσταντοπούλου με Γ. Ομήρου (2015-02-25 00:00:00.0)
«Πες μου μαμά, γιατί τάχα να πεινάμε;» (2012-09-30 00:00:00.0)
Ο Τύπος για το «ντιμπέιτ» (2004-06-10 00:00:00.0)
Σας αγαπάμε... αλλά δε σας παντρευόμαστε προς το παρόν (2002-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ