Παρασκευή 19 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ρατσιστής ο ύποπτος δράστης της σφαγής στο Τσάρλεστον

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Υποστηρικτής του πρώην ρατσιστικού καθεστώτος του Απαρτχάιντ στη Ν. Αφρική φαίνεται πως ήταν ο 21χρονος λευκός Αμερικανός Ντίλαν Ρουφ, που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης ως βασικός ύποπτος για το άγριο φονικό στο εσωτερικό μίας από τις παλιότερες εκκλησίες Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, στο Τσάρλεστον του αμερικάνικου νότου, σκοτώνοντας εν ψυχρώ 6 γυναίκες και 3 άνδρες.

Ο ύποπτος δράστης είχε αναρτήσει στο λογαριασμού του στον ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook φωτογραφία όπου απεικονίζεται να φοράει ένα μπουφάν με τις σημαίες της Νότιας Αφρικής και της Ροδεσίας (σημερινή Ζιμπάμπουε και Ζάμπια) την εποχή του απαρτχάιντ. Ο Ρουφ είχε ποινικό μητρώο για αδικήματα σχετικά με ναρκωτικά και καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας στη Νότια Καρολίνα.

Ο 21χρονος φέρεται πως διέπραξε το έγκλημα μίσους, μία ώρα αφότου παρέμεινε στο εσωτερικό της Αφρικανικής επισκοπικής εκκλησίας, Μεθοδιστών, Εμμανουήλ. Στη συνέχεια, δίχως προφανή αφορμή, γάζωσε με σφαίρες θανάσιμα εννιά άτομα, όλοι τους Αφροαμερικανοί.

Συνελήφθη με τη συνδρομή του FBI και της αστυνομίας της Ουάσιγκτον. Ο τόπος του άγριου ρατσιστικού φονικού ήταν ένας ναός από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους στην περιοχή. Είχε κτιστεί το 1816, λίγα χρόνια μετά κάηκε και ξανακτίστηκε το 1834.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ