Παρασκευή 19 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Σύλληψη με ... σκοπιμότητες του Χαραντινάι

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

«Περίεργα πράγματα συμβαίνουν! Χτες ήταν η πεντηκοστή φορά που ο Ράμους Χαραντινάι ταξίδεψε χρησιμοποιώντας διπλωματικό διαβατήριο και συνελήφθη λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της 23ης Ιούνη μεταξύ Βελιγραδίου - Πρίστινας στις Βρυξέλλες», δήλωσε χτες ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολιάζοντας την προχτεσινή σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού των Κοσσοβάρων Αλβανών και διοικητή του ΟΥΤΣΕΚΑ στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα, στη Σλοβενία, υπονοώντας στημένη επιχείρηση.

Σέρβοι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας εκτιμούν ότι η σύλληψη του Ρ. Χαραντινάι και η σύλληψη του πρώην διοικητή των Βόσνιων Μουσουλμάνων, Νάσερ Οριτς, στις 10 Ιούνη στην Ελβετία αντιπροσωπεύουν «διπλό παιχνίδι» εκ μέρους της Δύσης, ώστε η Σερβία να αποδεχθεί κάποια δύσκολα αιτήματα. Θεωρούν έτσι ότι πίσω από αυτές τις συλλήψεις «δεν κρύβεται η επιθυμία της διεθνούς κοινότητας για δικαιοσύνη, αλλά για εκπλήρωση συμφερόντων». Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σερβική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από ιμπεριαλιστικά κέντρα για τις σχέσεις που διατηρεί με τη Ρωσία, ενώ και ο ανταγωνισμός στα Βαλκάνια φουντώνει και λόγω των ενεργειακών αγωγών που σχεδιάζονται.

Ο Χαραντινάι, νυν αρχηγός του κόμματος «Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσόβου», συνελήφθη στη Λιουμπλιάνα με βάση σερβικό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί το 2004 σε βάρος του για εγκλήματα πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. Η εξέλιξη χαρακτηρίστηκε σαν «απαράδεκτη» από τον άμεσα θιγόμενο αλλά και από τη σημερινή κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Χαϊρεντίν Κούτσι που προειδοποίησε ότι εάν δε λήξει σύντομα η περιπέτεια του Χαραντινάι, το γεγονός θα έχει «βαριές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ