Παρασκευή 19 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει το απαράδεκτο ψήφισμα με πρόσχημα την Ουγγαρία

Τα καραβάνια των ξεριζωμένων προσφύγων περνάνε και από τη χώρα μας, προσπαθώντας να φτάσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη
Τα καραβάνια των ξεριζωμένων προσφύγων περνάνε και από τη χώρα μας, προσπαθώντας να φτάσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη
Το κοινό ψήφισμα Σοσιαλδημοκρατών - GUE - Φιλελευθέρων και Πράσινων που ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για την κατάσταση στην Ουγγαρία κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Οπως σημειώνει: «Χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την αντιδραστική αστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας και τις απαράδεκτες ενέργειές της που στοχοποιούν τους μετανάστες και ανοίγουν συζήτηση για επαναφορά της θανατικής ποινής, για να αναγορεύσει την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους "θεσμούς'' της σε κριτές και όργανα επιβολής των "δημοκρατικών αρχών" και των "αξιών" της.

Το ψήφισμα φτάνει στο σημείο να απαιτεί από τα ευρωενωσιακά όργανα να στήσουν μηχανισμό που να "λειτουργεί ως εργαλείο συμμόρφωσης και επιβολής" στα κράτη - μέλη της ΕΕ για ...."παραβιάσεις του κράτους δικαίου", όταν δηλαδή κρίνει ότι διακυβεύονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Παρουσιάζει ως υπερασπιστή των λαϊκών ελευθεριών την ΕΕ, τη διακρατική αυτή ιμπεριαλιστική ένωση, που μαζί με τις αστικές κυβερνήσεις ανάμεσά τους και την Ουγγρική, τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Το ψήφισμα αυτό συνυπογράφουν και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που το κόμμα τους και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μήνες τώρα κοροϊδεύουν το λαό με την "περήφανη" δήθεν διαπραγμάτευση για το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει με τους "εταίρους". Τη στιγμή που για λόγους εξυπηρέτησης των συμφερόντων μερίδων του κεφαλαίου εγκαλούν δήθεν τους δανειστές - "εταίρους" τους γιατί "με τις παρεμβάσεις τους δεν σέβονται τη δημοκρατική βούληση του ελληνικού λαού", αναγνωρίζουν στην ΕΕ ρόλο "τιμητή της δημοκρατίας", καλώντας την να επεμβαίνει για να "επιβάλλει τις αξίες της". Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται πόσο αδίστακτα εμπαίζουν το λαό οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ορκίζονται να κρατήσουν το λαό μαντρωμένο μέσα στην ΕΕ και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ