Σάββατο 20 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΤΟΚΙΟ.-- Η ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Κροατίας και Ιαπωνίας βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάνοβιτς, στην Ιαπωνία.Ο Μιλάνοβιτς συναντήθηκε με τη διοίκηση της Επιχειρηματικής Ομοσπονδίας της Ιαπωνίας, προσκαλώντας τους Ιάπωνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην κροατική οικονομία, αλλά και με διευθυντικά στελέχη 30 ιαπωνικών εταιρειών (Nippon Steel, Mitsubishi, Toshiba, Mitsui, Japan Airlines, Hitachi, Mazda κ.ά.). Η επίσκεψη Μιλάνοβιτς είναι η πρώτη επίσκεψη Κροάτη πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αφού κατανάλωσαν αλκοόλ με τοξικά συστατικά στη Μουμπάι της Ινδίας. Σύμφωνα με το BBC, όλα έγιναν όταν κάτοικοι μιας φτωχογειτονιάς στην περιοχή Μάλαντ ήπιαν φτηνό αλκοόλ. Πάνω από 30 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

ΑΝΟΪ.-- Οι αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν ότι πλέον οι πολίτες Βρετανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας δε θα χρειάζονται βίζα για να επισκεφτούν τη χώρα, σε μια κίνηση που θεωρείται ενταγμένη στην προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η πολυεθνική αλυσίδα ταχυφαγείων «McDonald's» ανακοίνωσε χτες πως θα κλείσει 700 από τα χιλιάδες εστιατόριά της σε όλο τον κόσμο, ως τέλος τρέχοντος έτους, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις δεκαετίες, λόγω της μείωσης των πωλήσεων και του αυξημένου ανταγωνισμού από άλλες αλυσίδες φαγητού (που προσφέρουν ποιοτικότερα προϊόντα).

ΑΤΛΑΝΤΑ.-- Εξέπνευσε χτες, στην πολιτεία του Μίσιγκαν, 26 μέρες αφότου γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της, η Τζεραλίν Τάλι, ο αποδεδειγμένα μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στον πλανήτη. Η Τάλι γεννήθηκε στις 23 Μάη 1899, στην πολιτεία Τζόρτζια. Ο θάνατός της εξέπληξε το διευθυντή του ερευνητικού κέντρου, Ρόμπερτ Γιάνγκ, ο οποίος είπε ότι ήταν πολύ ενεργό άτομο και ότι μέχρι πριν από λίγες βδομάδες, πήγαινε παντού με τα πόδια.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Η Ρουμανία υποστηρίζει τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (BSEC), του οποίου αναλαμβάνει την προεδρία από την 1η Ιούλη, δήλωσε χτες ο Ρουμάνος υπουργός των Εξωτερικών, Μπόγκνταν Αουρέσκου, κατά τη διάρκεια της 32ης Συνόδου του Οργανισμού, που πραγματοποιείται στη Δημοκρατία του Μόλδοβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ