Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Τίποτα δε χαρίστηκε...

Ανακοίνωση της ΕΣΑΚ

«Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτώνται»! Μ' αυτήν τη διαχρονικά επιβεβαιωμένη αλήθεια χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων, που οδήγησε στην ανάκληση των 12 απολύσεων, η ΕΣΑΚ Σόφτεξ, με ανακοίνωσή της.

Η παράταξη χαιρετίζει τη δικαίωση και από το Εφετείο, των απολυμένων της Πάτρας και της Λάρισας και καλεί την εργοδοσία να επαναφέρει άμεσα τους εργαζόμενους στις δουλιές τους και στις πόλεις τους. Επιπλέον, καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επισημαίνει ότι η εργοδοσία μπορεί να έκανε προς το παρόν πίσω, αλλά θα προσπαθήσει να επαναφέρει τα αντεργατικά της σχέδια με άλλες μορφές και τρόπους. Παράλληλα, επικεντρώνει, στο αίτημα της ακύρωσης της ιδιωτικοποίησης και τονίζει την ανάγκη, όχι μόνο να μην ξεχαστεί, αλλά οι εργαζόμενοι να το έχουν καθημερινά μπροστά τους.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ τονίζει:

«Ο μεγαλειώδης - αποφασιστικός και ανυποχώρητος αγώνας μας, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα. Ανάγκασε την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις και ν' ακυρώσει (τουλάχιστον προς το παρόν) τα γενικότερα σχέδιά τους για νέες απολύσεις. Οι εργαζόμενοι της Σόφτεξ ξεπέρασαν την εργοδοτική τρομοκρατία, την αστυνομοκρατία, ιδιαίτερα στα υπουργεία και έβαλαν στην άκρη όσους προσπάθησαν να υπονομεύσουν το δίκαιο αγώνα μας. Απ' αυτόν, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα:

1) Δικαιώθηκε στη ζωή η γραμμή της αγωνιστικής διεκδίκησης, που χρόνια τώρα προβάλλει η παράταξή μας, με συνέπεια και αποφασιστικότητα και χρεοκόπησε η γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής που ακολουθήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

2) Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, όπως αποδείχτηκε, έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν το δίκιο τους. Οσο για το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας, που προσπαθεί να μας πει ότι καρποφόρησαν οι δικές τους πιέσεις για την άρση των απολύσεων, δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν εργαζόμενο. Οι πάντες γνωρίζουν ότι από την πρώτη στιγμή το έπαιζαν ανεύθυνοι, στέλνοντάς μας τάχα στο υπουργείο Ανάπτυξης».

Τέλος, η ΕΣΑΚ τονίζει ότι με ευθύνη της πολυεθνικής εργοδοσίας οι εργαζόμενοι ήταν τρεις βδομάδες στο δρόμο και γι' αυτό «πρέπει να καταβάλει τα μεροκάματα που χάσαμε, αν πραγματικά θέλει να βελτιωθεί, όπως λένε, το κλίμα που οι ίδιοι πυροδότησαν. Πάντως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ