Δευτέρα 29 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΒΑΝ
Εκατοντάδες τραυματίες από εγκαύματα σε πάρκο

ΤΑΪΠΕΪ.--

Σε εφιάλτη αντί για πολύχρωμο πάρτι διασκέδασης εξελίχθηκε το περασμένο Σαββατόβραδο για εκατοντάδες Ταϊβανέζους σε μουσική εκδήλωση στο ψυχαγωγικό πάρκο «Φορμόζα Φαν Κόουστ» στη Νιου Ταϊπέι Σίτι, προάστιο της πρωτεύουσας, Ταϊπέι, όταν για άγνωστους λόγους η πολύχρωμη πούδρα που έριξαν οι υπεύθυνοι του πάρκου από τη μουσική σκηνή στην αρένα προκάλεσε εγκαύματα στο κορμί 519 ανθρώπων.

Από τους τραυματίες (οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Ταϊβανέζοι, δύο Κινέζοι από τη σινική ενδοχώρα, ένας Ιάπωνας, ένας από τη Μαλαισία και ένας από τη Σιγκαπούρη), οι 419 παρέμεναν στο νοσοκομείο έως χτες βράδυ. Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας 184 τραυματιών που νοσηλεύονται στην εντατική.

Η χρωματιστή σκόνη που είχε απαγορευθεί από τις αρχές ως επικίνδυνη χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης «Color Play Asia» και ανεφλέγη καθώς έπεσε στο έδαφος υπό περίεργες συνθήκες, τις οποίες ερευνά η αστυνομία της Ταϊπέι. Το δε πάρκο ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες των αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ