Δευτέρα 29 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Μάχες και καταγγελία της κυβέρνησης του Κιέβου

Βομβαρδισμένο κτίριο στη Γκορλόφκα κοντά στην επαρχία του Ντονέτσκ
Βομβαρδισμένο κτίριο στη Γκορλόφκα κοντά στην επαρχία του Ντονέτσκ
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία, από τις δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου. Σε αυτές τις περιοχές, που ανήκουν στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ), οι πολιτοφύλακες καταγγέλλουν δεκάδες παραβιάσεις της συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ στην πόλη της Γκορλόφκα, όπου υπήρξε και ένας άμαχος νεκρός και πολλοί τραυματίες.

Την ίδια ώρα, την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των λεγόμενων ΛΔ προκάλεσε η προκλητική στάση του Προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, που δήλωσε ότι στο πλαίσιο των συνταγματικών αλλαγών για την αποκέντρωση, ενσωμάτωσε και τις τροποποιήσεις που πήρε από τους «εκπροσώπους του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ». Ο λεγόμενος πρόεδρος του Λαϊκού Συμβουλίου του Ντονέτσκ, Αντρέι Πούργκιν, απάντησε ότι ο Ποροσένκο ψεύδεται, καθώς οι προτάσεις που όντως κατέθεσαν, δεν πήραν καμία απάντηση. «Τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί μαζί μας. Η συνταγματική επιτροπή δουλεύει με τον εαυτό της και όχι με τους εκπροσώπους μας. Δεν έχουμε ιδέα για το ποιες τροποποιήσεις προωθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο λεγόμενος πρόεδρος της ΛΔ του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζακχρατσένκο, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση του Κιέβου δεν έχει συμμορφωθεί με καμία από τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Μινσκ, ενώ οι λεγόμενες τροποποιήσεις την παραβιάζουν κατάφωρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ