Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε διπλό «όχι» καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις

Να στείλουν μήνυμα καταδίκης των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης και εταίρων, που φέρνουν νέα μνημόνια για το λαό, καλούν τους εργαζόμενους Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Παράλληλα, καταγγέλλουν τις υποχρεωτικές άδειες και τις καθυστερήσεις μισθών που επιβάλλουν οι εργοδότες με αφορμή τις εξελίξεις και προβάλλουν άμεσα αιτήματα και διεκδικήσεις για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να πουν «ένα δυνατό "όχι" στην πρόταση τόσο των ληστών-ιμπεριαλιστών των ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Ενα δυνατό "όχι" στην πρόταση της κυβέρνησης, που κινείται στην ίδια γραμμή». «Να μη δεχτούμε με την ψήφο μας να έρθει το 3ο μνημόνιο, που θα τσαλαπατήσει τις ζωές μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου σημειώνει: «Να απαντήσουμε στο παραπλανητικό ερώτημα του δημοψηφίσματος που θέτει η κυβέρνηση και να εκφραστεί ένα μεγάλο αγωνιστικό μαχητικό ρεύμα αντίθεσης και καταδίκης των μνημονίων».

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους εργαζόμενους του νησιού και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, ενώ ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καλεί τους εργαζόμενους να πουν διπλό «όχι»: «Ενα στα μέτρα των δανειστών και ένα στα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση. Να αρνηθούμε να γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική τους».

Τέλος, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί το λαό να μην παρασυρθεί από την προπαγάνδα των Μέσων υπέρ του «ναι» ή του «όχι», αλλά να τοποθετηθεί στο δημοψήφισμα με τρόπο που να δείχνει την αντίθεσή του σε όλα τα μνημόνια και να σηματοδοτεί τη διάθεσή του να κλιμακώσει τον αγώνα για ανάκτηση των απωλειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ