Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Ζωτική ανάγκη» των αστών η συμμετοχή της χώρας στο ευρώ

Ολες της τις δυνάμεις και τα επιχειρήματα ρίχνει στην πολιτική κονίστρα η ΝΔ, προκειμένου να υπερασπιστεί την απρόσκοπτη πορεία της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, ως στρατηγική επιλογή των ντόπιων μονοπωλίων, να στοιχίσει το λαό πίσω από τα προτάγματα των αστών.

Σε αυτή τη βάση και μπρος στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο πρ. πρόεδρος του κόμματος και πρ. πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, προχώρησε χτες σε δήλωση, σύμφωνα με την οποία: « (...) Διακυβεύονται πάρα πολλά, μέσα σε λίγες μέρες (...) Η ΕΕ, αναμφίβολα, έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της (...) Ομως, η πραγματικότητα αυτή δε μεταβάλλει τη ζωτική ανάγκη της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ. Και, ακόμη περισσότερο, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους (...). Επιβάλλεται, πάνω απ' όλα, για λόγους εθνικούς. Οποιος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη και ασταθή γειτονιά του κόσμου, (...) ξέρει από μικρό παιδί ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας (...) Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους».

Ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Bloomberg», υπερασπιζόμενος το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, σκιαγράφησε το μείγμα διαχείρισης που αντιπροσωπεύει: «Διατηρούσαμε, για πολλές δεκαετίες, ένα μεγάλο, αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα, σε βάρος του ιδιωτικού τομέα. Και πήρε πολύ χρόνο, πήρε δυόμιση χρόνια, για να το αλλάξουμε αυτό. Δεν μπορείς να καταπιείς όλο το χάπι με τη μία (...) Και τώρα δημιουργούμε μία πλατφόρμα ενότητας για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα (...) Είναι μία πλατφόρμα ενότητας υπέρ των μεταρρυθμίσεων».

Ο δε Χρ. Σταϊκούρας, συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, είπε: «Η χώρα έχει εισέλθει σε φάση υψηλών αναταράξεων. Η στρατηγική επιλογή της συμμετοχής της χώρας μας στην ενοποίηση της Ευρώπης (...) τίθεται σε αμφισβήτηση. Οι όποιες μέχρι σήμερα αδυναμίες στην αρχιτεκτονική και στη λειτουργία της ΕΕ δε δικαιολογούν, σε καμία περίπτωση, την ταλάντευση για την ορθότητα του στρατηγικού προσανατολισμού».

Τέλος, ο πρ. υπουργός Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Bήμα fm», κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει αμέσως το δημοψήφισμα και «να πάμε όλοι μαζί σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αναλαμβάνοντας από κοινού το βάρος και το κόστος» των παζαριών, της συμφωνίας και των νέων αντιλαϊκών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ