Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ναι» στο μνημόνιο της κυβέρνησης από την ΠΟΕ - ΟΤΑ

Στις 30 Ιούνη συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ με θέμα το δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη. Οπως αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της, η απόφαση της πλειοψηφίας είναι να στηριχτεί το «όχι» με βάση το πλαίσιο της κυβερνητικής λογικής, δηλαδή «της αντίστασης στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών», αφήνοντας στο απυρόβλητο τα υπογεγραμμένα σχέδια της κυβέρνησης για ένα νέο μνημόνιο καθώς και την πολιτική της ΕΕ.

Την απόφαση υπερψήφισαν το ΜΕΤΑ και η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚ) «ανατρέποντας και την απόφαση που είχε πάρει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ πριν από λίγες μέρες όπου καταδίκαζε το κείμενο των 47+8 σελίδων της κυβέρνησης και είχε προκηρύξει απεργία την μέρα της συμφωνίας. Η ΔΑΚΕ πρότεινε το ΝΑΙ επαναλαμβάνοντας την επιχειρηματολογία της ΝΔ περί εθνικού διχασμού».

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ καταψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας και επεσήμαναν ότι οι εργαζόμενοι «δεν πρέπει να συρθούν να επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και την Χάρυβδη, δηλαδή ανάμεσα στην πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ για συμφωνία και την πρόταση των 47+8 σελίδων της κυβέρνησης. Και τα δύο ισοδυναμούν με νέο αντιλαϊκό μνημόνιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ