Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θέλουν «ναι» και ψήνουν το λαό για νέα μέτρα

Ευθεία επίθεση στον τρόπο που η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας διαχειρίζονται την αστική εξουσία, εξαπέλυσε χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά.

Οπως είπε, «η δική του ανερμάτιστη και αλλοπρόσαλλη διαπραγμάτευση βούλιαξε την οικονομία και με δική του απόφαση έβαλε λουκέτο στις τράπεζες. Οδήγησε τους συνταξιούχους στις ουρές της ντροπής, και χιλιάδες επιχειρήσεις στην απόγνωση. Τώρα μέσα στον πανικό τους ζητούν το ΟΧΙ υποτίθεται για να ξαναδιαπραγματευθούν. Τώρα, μετά από 6 μήνες που διέλυσαν τα πάντα. Ψέματα! Αλλο θέλουν. Παραπλανούν τον λαό για να τον κάνουν συνένοχο στη χρεοκοπία».

Ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στον «Alpha», είπε για το δημοψήφισμα πως αν αποφασιστεί το «όχι» σίγουρα δεν πρόκειται να ανοίξουν οι τράπεζες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ωστόσο ότι και με το «ναι» θα είναι δύσκολο. «Και την Δευτέρα μπορεί να μην ανοίξουν αλλά να υπάρξει μια σοβαρή διαπραγμάτευση, μπορεί να αποκατασταθεί η ροή του ELA και έτσι να μπορούν οι τράπεζες να καλύψουν τις ανάγκες τους για ρευστότητα», συμπλήρωσε. Πρόσθεσε ότι ο Τσίπρας μάς έβαλε βαθιά στο μνημόνιο ΙΙ και μας πηγαίνει στο μνημόνιο ΙΙΙ με εξαιρετικά κακούς όρους.

Με γραπτή παρέμβασή του, ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρ. πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επέμεινε για ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής λέγοντας ότι «οι πολιτικές της Ευρωζώνης είναι πιεστικές. Ομως εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας και στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας. Με το "ναι" θα εξασφαλίσουμε στη χώρα μας οικονομική σταθερότητα», παραπέμποντας στην αποκατάσταση των γραμμών ρευστότητας για τα ντόπια μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ