Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Και μέσω πιστωτικών καρτών η πληρωμή φόρων

Τη δυνατότητα πληρωμής των πάσης φύσεως φορολογικών υποχρεώσεων από τους φορολογούμενους μέσω πιστωτικών καρτών, εξετάζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (πρώην ΚΕΠΥΟ), η διοίκηση της οποίας βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό ανέφερε χτες ο γενικός γραμματέας Π. Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της νέας υπηρεσίας TAXISnet, η οποία από τις αρχές του χρόνου παρέχει τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ μέσω του Internet. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά όσους υπόκεινται σε υποχρεωτική δήλωση ΦΠΑ και καλύπτει περιπτώσεις εμπρόθεσμης υποβολής μηδενικής ή πιστωτικής δήλωσης ΦΠΑ για τις κατηγορίες Α, Β, Γ Βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ). Σύμφωνα με όσα δήλωσε, μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί στο σύστημα TAXISnet περίπου 4.655 φορολογούμενοι για συμπλήρωση και υποβολή του ηλεκτρονικού εντύπου ΦΠΑ μέσω του διαδικτύου. Από τους εγγεγραμμένους οι 3.235 είναι φυσικά πρόσωπα και οι υπόλοιπες 1.409 περιπτώσεις είναι νομικά πρόσωπα.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία TAXISnet αναμένεται να επεκταθεί στο μέλλον και σε άλλες κατηγορίες φορολογικών εντύπων, όπως είναι για παράδειγμα οι δηλώσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ ανακοίνωσε ότι φέτος θα βρίσκεται καταχωρημένο στο Internet το βασικό έντυπο (Ε1) της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2000 μαζί με οδηγίες για τη συμπλήρωσή της και ενδείξεις για περιπτώσεις λαθών, προκειμένου να περιοριστεί ο μεγάλος αριθμός λαθών που εντοπίζονται κάθε χρόνο στις φορολογικές δηλώσεις. Οπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, το 10% περίπου των φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται κάθε χρόνο περιέχουν λάθη στη συμπλήρωσή τους.

Τέλος, χτες διευκρινίστηκε ότι αποκαταστάθηκαν οι δυσλειτουργίες που είχαν προκληθεί τις προηγούμενες μέρες σε ορισμένες εργασίες των Εφοριών, λόγω του τεχνικού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί σε έναν από τους δίσκους του κεντρικού εξοπλισμού του συστήματος TAXIS.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ