Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προς επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό

Η πολύωρη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τους συναρμόδιους υπουργούς για την προετοιμασία της σημερινής συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα αφορά τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό, δεν έδωσε το στίγμα των μέτρων. Ολοι οι υπουργοί που έβγαιναν απ' το Μέγαρο Μαξίμου παρέπεμπαν στις αποφάσεις του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου.

Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφερόμενος χτες στη σημερινή συνεδρίαση είπε ότι θα γίνουν εκτεταμένες ανακοινώσεις, εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις αυτές θα έχουν μια γενικότητα στο συντονισμό δράσης των συναρμόδιων υπουργείων για την επόμενη πενταετία. Είναι μια συνηθισμένη πρακτική των κυβερνήσεων Σημίτη που εκδηλώνεται ανά τριετία ή τετραετία για να φαίνεται ότι «κάτι γίνεται» στα ναρκωτικά.

Ομως αυτή η πολιτική αφήνει μεγάλο έλλειμμα στην πρόληψη, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τα κέντρα πρόληψης του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)να παρουσιάζουν συμπτώματα εκφυλισμού, ενώ οι θεραπευτικές κοινότητες δεν μπορούν να αναπτύξουν στο έπακρο τις δυνατότητες για την πρόληψη λόγω κυρίως των περιορισμών της οικονομικής πολιτικής.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να απαξιώνεται η πρόληψη ως διαδικασία, αλλά και ο ίδιος ο ΟΚΑΝΑ ως οργανισμός που σχεδιάζει την πολιτική κατά των ναρκωτικών σε κεντρικό επίπεδο.

Το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή της προηγούμενης βδομάδας μετά από εισήγηση του Κ. Σημίτη.

Στη χτεσινή σύσκεψη πήραν μέρος οι υπουργοί Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος, Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος, Παιδείας Π. Ευθυμίου, Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης, Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσής, η υφυπουργός Υγείας Χρ. Σπυράκη και ο ακαδημαϊκός και καθηγητής της ψυχιατρικής Κ. Στεφανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ