Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παρέμβαση για τους αγρότες του Τυρνάβου

Στο πλευρό των χαλαζόπληκτων αγροτών Τυρνάβου τάχθηκε το ΚΚΕ, με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και αναφέρεται στις πρόσφατες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στην Επαρχία Τυρνάβου του νομού Λάρισας. Το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, Ν. Γκατζής και Αντ. Σκυλλάκος και απευθύνεται στον υπουργό Γεωργίας, είναι το ακόλουθο:

«Σοβαρότατο πλήγμα από την καταστροφική χαλαζόπτωση στις 20-6-2001 δέχτηκε η Επαρχία Τυρνάβου Νομού Λαρίσης, προκαλώντας ζημιές από 80% έως και 100% σε εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων δεντροκαλλιεργειών και αμπελιών λίγες μόνο ημέρες πριν ξεκινήσει η συγκομιδή.

Από τη χαλαζόπτωση επλήγησαν αχλαδιές, ροδακινιές, μηλιές και αμπελώνες στις περιοχές Παλαιόμυλος, Αμάρι, Γκερένια, Φαρδόλακα και Κασιάνη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός ποια μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση και πότε, ώστε να γίνει και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες έγκαιρα και πλήρως;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ