Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΤΟΜΑΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Τσέπωσαν παράνομα επιδοτήσεις

Το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή καταγγελίες Ομάδας Ντοματοπαραγωγών της ΕΑΣ Σερρών

Τις παράνομες επιδοτήσεις για τη βιομηχανική ντομάτα στο Νομό Σερρών φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή. Την Ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης. Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται:

«Με έγγραφη αναφορά τους, η Ομάδα Ντοματοπαραγωγών της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, αλλά και μεμονωμένοι ντοματοπαραγωγοί της περιοχής Σερρών κατήγγειλαν στους αρμόδιους Κοινοτικούς υπαλλήλους που έκαναν έλεγχο για τη βιομηχανική ντομάτα στο Νομό Σερρών, στον εισαγγελέα Σερρών και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος (ΣΔΟΕ) πως οι ντοματοβιομηχανίες AXACO και ΑΡΓΩ - με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Γεωργίας Νομού Σερρών, το υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας και της προηγούμενης διοίκησης της Ομάδας Ντοματοπαραγωγών - εμφάνισαν ότι μεταποίησαν πολλαπλάσιες από τις πραγματικές ποσότητες βιομηχανικής ντομάτας, με αποτέλεσμα οι βιομηχανίες να καρπωθούν παράνομα τις κοινοτικές επιδοτήσεις για ανύπαρκτες ποσότητες και οι αγρότες που συνήργησαν σ' αυτήν την απάτη να πάρουν μεγαλύτερη από τη δικαιούμενη επιστροφή ΦΠΑ.

Επειδή οι καταγγελίες είναι συγκεκριμένες και ο έλεγχος σχετικά εύκολος με την αντιπαραβολή με τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ), ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί, ποιες ενέργειες έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να ελεχθούν οι παραπάνω καταγγελίες και ποια μέτρα πήραν για την αποκατάσταση των παρανομιών και την πρόληψη παρόμοιων φαινομένων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ