Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνεχίζουν να τον ταλαιπωρούν

Επιβεβαιώνεται πλήρως η απροκάλυπτη κοροϊδία και εκμετάλλευση που υπέστη πελάτης της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος, όπως πριν λίγες μέρες έγραφε ο «Ρ», εξαναγκάστηκε από την τράπεζα και από την εφορία να πληρώσει το χρέος που είχε προς την ΕΤΕ δυο φορές!

Πρόκειται για δικαιούχο του ΟΕΚ, που πήρε στεγαστικό δάνειο το οποίο καθυστέρησε να πληρώσει. Τελικά, πληρώνοντας και τα σχετικά πανωτόκια το εξόφλησε προς την τράπεζα, ωστόσο λίγο καιρό μετά, το ποσό το απαίτησε και η εφορία. Οι αρμόδιοι εκεί, που συστηματικά κάνουν τα στραβά μάτια στους μεγαλοοφειλέτες, τον απείλησαν ότι αν δεν πληρώσει πάλι το χρέος, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το είχε εξοφλήσει, θα προχωρούσαν αμέσως σε κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων. Ξαναπλήρωσε ο άνθρωπος το ποσό και έκτοτε περιμένει - μία την εφορία και μία την τράπεζα - να του το επιστρέψουν.

Το χειρότερο είναι ότι η διοίκηση της Εθνικής αντί να δώσει κάποια λύση, απάντησε στο δημοσίευμα του «Ρ», υποστηρίζοντας ότι: «Για τη διπλή είσπραξη και την καθυστέρηση της επιστροφής στον πελάτη ποσών που κατέβαλε στη ΔΟΥ, ουδεμία ευθύνη φέρει η τράπεζα, Ευθύς ως καταβληθούν από το ΚΕΠΥΟ τα οφειλόμενα χρήματα, η Εθνική Τράπεζα θα ανταποκριθεί άμεσα».

Τόσο καλά. Τα χρήματα θα επιστραφούν... «ευθύς ως καταβληθούν από το ΚΕΠΥΟ». Και γιατί δηλαδή ο πελάτης να περιμένει τα γραφειοκρατικά κυβέρνησης και τράπεζας. Και γιατί οι υπάλληλοι της Εθνικής τον πηγαινοφέρνανε τόσο καιρό από τη Λακωνία καταταλαιπωρώντας τον και υποσχόμενοι πως από μέρα σε μέρα θα του επιστρέψουν τα χρεωστούμενα; Απάντηση στο «Ρ» δε χρειάζεται. Το αναγκαίο, μια και υπάρχουν αποδείξεις για την πληρωμή του χρέους στη ΔΟΥ, είναι να λύσουν άμεσα το πρόβλημα επιστρέφοντας τα χρήματα, τα οποία «ευθύς ως καταβληθούν από το ΚΕΠΥΟ», μπορούν να τα κρατήσουν στα ταμεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ