Τρίτη 28 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ
Τα προβλήματα της Υγείας στο επίκεντρο

Παρέμβαση από την Επιτροπή Αλληλεγγύης

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ζητήματα Υγείας έκανε η Επιτροπή Αλληλεγγύης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στο διοικητή του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου, που παράλληλα εκτελεί χρέη διοικητή και του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου, Δ. Ζαφειρόπουλο, καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Π. Δρακουλόγκωνα. Στην παράσταση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο, την ΕΛΜΕ, την Ενωση Γονέων, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΕΣ ΝΑΤ και την Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς.

Οι δομές Υγείας έχουν αποψιλωθεί (Μαντζαβινάτειο, αγροτικά ιατρεία, ΚΥ, ΕΚΑΒ, ψυχική υγεία κ.λπ.), οδηγώντας όλα τα περιστατικά στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, το οποίο όμως αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις. Οπως κατήγγειλε η Επιτροπή, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και άνεργοι δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, ενώ περιοχές με σχολεία θα βρεθούν χωρίς γιατρό με τη νέα σχολική χρονιά. Την ίδια στιγμή, οι πληγές των σεισμών δεν έχουν κλείσει. Οσον αφορά τα περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από το νοσοκομείο, τονίστηκαν τα εμπόδια και οι δυσκολίες για τη μεταφορά τους σε νοσοκομείο του ηπειρωτικού κορμού της χώρας, είτε αεροπορικά είτε ακτοπλοϊκά.

Η Επιτροπή διεκδικεί να διασφαλιστεί πλήρως η καθολική παροχή Υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης. Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία. Πλήρης στελέχωση σε Νοσοκομείο Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο, Κέντρα Υγείας Ιθάκης και Σάμης, αγροτικά ιατρεία. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία πληρωμή ή συμμετοχή των ανέργων σε υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές. Ζητά, ακόμη, να εκδοθούν τα πιστοποιητικά Υγείας για όλους τους μαθητές από κλιμάκια γιατρών όλων των ειδικοτήτων, που θα συγκροτηθούν από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και θα πραγματοποιήσουν περιοδείες στα σχολεία.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου αναγνώρισε ότι υπάρχει έλλειψη πόρων και παραδέχθηκε ότι μετά τις 10 Αυγούστου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το νοσοκομείο να βρεθεί μπροστά σε σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά τη λειτουργία του. Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην επιδότηση των 300 ευρώ που χορηγεί η Περιφερειακή Αρχή ως κίνητρο σε γιατρούς, προκειμένου να εργαστούν σε ορισμένα από τα πιο απομακρυσμένα ιατρεία. Επίσης, ουσιαστικά διαφήμισε προγράμματα της ΕΕ για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας, αποκρύπτοντας πως υπάρχουν δισ. για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ψίχουλα για τα λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ