Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπερψηφίζει το νέο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Ο εισηγητής της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, αγορεύοντας στη συνεδρίαση των Επιτροπών επί του τρίτου μνημονίου, υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που προκάλεσε βαρύτατα πλήγματα σε λαϊκό εισόδημα και δικαιώματα.

Στάθηκε σε μια σειρά «λαθών» της τωρινής συγκυβέρνησης, επιχειρώντας να παρουσιάσει πώς φτάσαμε στο μνημόνιο Τσίπρα. Εκτιμώντας ότι η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία ξαναπέφτει στο «πηγάδι της ύφεσης», αναγνώρισε ότι τουλάχιστον διασφαλίζεται προσώρας η παραμονή της στην ΕΕ και στο ευρώ, στρατηγική επιλογή καθώς είναι της ντόπιας αστικής τάξης.

Επικέντρωσε την κριτική του, επίσης, στην «αύξηση των φόρων» από μεριάς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιμένοντας ότι «αυτό δεν είναι λύση», αλλά «ιδεοληψία» του ΣΥΡΙΖΑ και ζητώντας περιορισμό των δημοσίων δαπανών.

Αμφισβήτησε, εξάλλου, ότι η νέα συμφωνία προβλέπει πραγματικά «αναπτυξιακό πακέτο» και στάθηκε στο γεγονός ότι η περιλάλητη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνεται με νέα δανεικά.

Σηματοδοτώντας, μάλιστα, τη συνέχεια του κράτους και την εξυπηρέτηση των ίδιων αντιλαϊκών στόχων από όλες τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, παρέπεμψε σε σημεία του κειμένου που ουσιαστικά «χαιρετίζουν» μέτρα της προηγούμενης συγκυβέρνησης.

Κατέληξε ότι η ΝΔ υπερψηφίζει τη συμφωνία προς διασφάλιση του ευρωμονόδρομου, κάλεσε ωστόσο την κυβέρνηση να «πιστέψει» στη συμφωνία και να την εφαρμόσει, να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις, να πετύχει «εθνική ενότητα» και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, δίνοντας χρόνο στη συμφωνία να εφαρμοστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ