Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ
Μαζί ακόμα κι από το... «κατεπείγον»

Ανοίγοντας τις εργασίες της συζήτησης, χτες το πρωί, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, υπερασπίστηκε την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου με διαδικασίες «κατεπείγοντος» επικαλούμενος την ανάγκη αποπληρωμής στις 20 Αυγούστου δόσης δανείου της ΕΚΤ και αποφυγής μιας διαδικασίας «δανείου - γέφυρας», κάτι που αποκρούουν άλλωστε τα ντόπια μονοπώλια καθώς εκτιμούν ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη «ανασφάλεια», αστάθεια και ύφεση στην οικονομία τους.

Τη διαδικασία του κατεπείγοντος αποδέχτηκαν οι ειδικοί αγορητές του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπαλαούρας, της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρης, των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, και του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, κατήγγειλε εκ μέρους του Κόμματος τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τονίζοντας ότι για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, να παρακολουθούμε κυβερνήσεις να ακολουθούν τέτοιες διαδικασίες. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ εδώ και χρόνια, με συνέπεια και σταθερότητα, ανέδειξε ευθύς εξαρχής τον ταξικό χαρακτήρα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, την ουσία τους, που συνίσταται στο ξεπέρασμα από τα μονοπώλια της καπιταλιστικής κρίσης φορτώνοντάς την στις πλάτες του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ