Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Σύγχρονη δουλεία για τους εργαζόμενους

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης αναφέρθηκε στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά λέγοντας: «Οι ελληνικές αρχές - αναφέρεται στο κείμενο - έχουν δεσμευτεί να ακολουθήσουν τις "βέλτιστες πρακτικές" στους θεσμούς της αγοράς εργασίας και να ενισχύσουν τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Αλήθεια, πέστε στους εργαζόμενους, ποιες είναι αυτές οι "βέλτιστες πρακτικές"; Η "Αυγή" παρουσίασε το κρέας ψάρι εξαπατώντας τους εργαζόμενους, έγραψε ότι οι "βέλτιστες πρακτικές" είναι η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων. Η κατάργηση της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου για την οποία θεσπίστηκαν κατώτεροι μισθοί 596 και 511 ευρώ αντίστοιχα για τους νέους. "Βέλτιστες πρακτικές" είναι αυτές που υπηρετούν τους στόχους των μονοπωλιακών ομίλων και αυτό είναι καθαρό και είναι γνωστό. Είναι η γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ χάριν της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, της κερδοφορίας τους. Είναι τα mini jobs, είναι η σύμβαση μηδενικού χρόνου. Είναι η βέλτιστη πρακτική που εφαρμόζεται στην ΕΕ σήμερα; Πέστε λοιπόν στους εργαζόμενους ποια θα είναι η ζούγκλα αύριο με αυτά που συμφωνείτε. Ζούγκλα είναι σήμερα, αύριο θα είναι μεσαίωνας, σύγχρονη δουλεία.

Προαπαιτούμενο είναι, λέτε, η κατάργηση αυτού που εσείς φέρατε εδώ και ψηφίσατε σαν ΣΥΡΙΖΑ, τη μετενέργεια από τρεις σε έξι μήνες. Το καταργείτε. Καταργείτε λοιπόν αυτή τη ρύθμιση και σήμερα έτσι είναι στον αέρα και αυτή η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που τότε να θυμίσουμε ότι πανηγυρίζατε και εσείς και οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Ως τον Οκτώβρη του 2015 - λέτε - η κυβέρνηση θα δρομολογήσει διαδικασία διαβούλευσης με επικεφαλής μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων με σκοπό την επανεξέταση ορισμένων υφιστάμενων πλαισίων της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών απολύσεων, της συλλογικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Λαμβανομένων υπόψη των βέλτιστων πρακτικών σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως στην Αγγλία σήμερα, που πάνε να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, βγέστε και πέστε ποιος είναι ο στόχος σας. Να καταργήσετε ό,τι κατέκτησαν οι εργαζόμενοι μέσα από σκληρούς αγώνες.

Το εργασιακό είναι όχι μόνο ζούγκλα, πάει ακόμα παραπέρα, είναι μια σύγχρονη δουλεία συνολικά για τους εργαζόμενους».

Σχετικά με το Ασφαλιστικό τόνισε: «Εδώ βάζετε το μαχαίρι πολύ βαθιά, ανοίγετε πολύ μεγάλη πληγή για μια ακόμα φορά για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, συνολικά για το λαό της χώρας. Επιχειρείτε την απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας. Φορτώνετε στις πλάτες των εργαζομένων συνολικά την υποχρέωση για την ασφάλισή τους και αυτό το κάνετε βήμα το βήμα μέσα από όλες τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από το μνημόνιο αλλά και από τη συμφωνία στις 12 Ιούλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ