Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Για να φτάσει παντού το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ

Με την προχτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, δόθηκε το στίγμα της πολιτικής παρέμβασης των κομμουνιστών ενόψει των εκλογών στις 20 Σεπτέμβρη. Μια πολιτική δράση, που δεν ξεκινά τώρα, αλλά συμπληρώνει την πολύμορφη δραστηριότητα όλου του προηγούμενου διαστήματος σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, την προσπάθεια των κομμουνιστών να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα των εξελίξεων, στην οργάνωση της πάλης του λαού.

Μπροστά στις εκλογές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, συζητούν με τον εργατικό - λαϊκό κόσμο για την αναγκαιότητα της ολόπλευρης ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Μέσα στο σύντομο διάστημα της προεκλογικής περιόδου, οι μορφές επικοινωνίας των κομμουνιστών είναι πολλές και δοκιμασμένες: Η εξόρμηση, η περιοδεία, η ανοιχτή συγκέντρωση, η ατομική και ομαδική συζήτηση σε σπίτια, με τους ανθρώπους του μόχθου, η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» είναι μορφές που εξασφαλίζουν τη ζωντανή κουβέντα, την ανταλλαγή απόψεων, τον εξοπλισμό, την απάντηση σε προβληματισμούς και ερωτήματα. Είναι τρόποι επαφής με τον κόσμο εκείνο που στο πλάι του Κόμματος μπορεί να δώσει πιο αποφασιστικά τη μάχη για την ισχυροποίησή του, να μεταφέρει σε ακόμα περισσότερους το κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ από περιοδείες στελεχών του Κόμματος σε χώρους δουλειάς, εκεί όπου η αγανάκτηση για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής για λογαριασμό του κεφαλαίου πρέπει να συναντηθεί με τη λαϊκή οργάνωση, την ένταση της πάλης και της αναμέτρησης συνολικά με την αστική τάξη και τα κόμματά της, στοιχεία που μπορούν να σηματοδοτηθούν από την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάνουμε τη νύχτα μέρα για την ενίσχυση του ΚΚΕ! (2023-05-04 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη η μεγάλη εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής για τις εκλογές (2019-06-11 00:00:00.0)
Το πλατύ άνοιγμα παρακαταθήκη για νέα μεγάλη εξόρμηση από σήμερα (2015-07-06 00:00:00.0)
Στην Κέρκυρα (2014-04-12 00:00:00.0)
Την Κυριακή όλοι στους δρόμους (2009-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ