Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Επιχειρεί να στήσει νέα κάλπικα διλήμματα

...ενώ εντείνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του

Από την προσέλευση του Αλ. Τσίπρα στη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Από την προσέλευση του Αλ. Τσίπρα στη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ
Νέες παραιτήσεις από την Κεντρική Επιτροπή και αποχωρήσεις απ' τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν χτες, την ώρα που η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίαζε για την προετοιμασία της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Σαββατοκύριακου, όπου θα εξεταστούν ζητήματα σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση όπως οι λίστες των ψηφοδελτίων, η διακήρυξη κ.λπ.

Συγκεκριμένα, ο Α. Καρίτζης, μέλος της ΚΕ, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, η Αγγέλικα Σαπουνά, ο Χρ. Λάσκος, η Μάνια Μπαρζέφσκι και ο Δ. Παπαδάτος κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους απ' την ΚΕ, ορισμένοι γνωστοποιώντας και την αποχώρησή τους απ' το κόμμα.

Ταυτόχρονα, παραιτήθηκαν 7 μέλη του ΚΣ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στην «Αριστερή Πλατφόρμα», ενώ τη συμπόρευσή τους με τη «Λαϊκή Ενότητα» ανακοίνωσαν χτες και η πρώην βουλευτής και μέλος της κυβέρνησης Νάντια Βαλαβάνη και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Δερμιτζάκης.

Αυτά σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού, καθώς πολλές είναι οι αποχωρήσεις με κατεύθυνση τη «Λαϊκή Ενότητα», αλλά και οι «αποστρατεύσεις» σε επίπεδο Νομαρχιακών Οργανώσεων και οργανώσεων μελών.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, 50 από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση Τσίπρα, υιοθετώντας τα περί ανυπαρξίας εναλλακτικής, άτακτης χρεοκοπίας κ.λπ. και εξωραΐζοντας τη συμφωνία με ισχυρισμούς όπως «κατακτήσαμε τη δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους, διεθνοποιήσαμε το ελληνικό πρόβλημα και ανοίξαμε τη συζήτηση για αλλαγές στη φυσιογνωμία της ΕΕ, θεσπίσαμε νόμους και μέτρα προς όφελος των πληττόμενων από την κρίση κοινωνικών τάξεων και επαγγελμάτων...»! Ταυτόχρονα και διακινώντας αυταπάτες ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε άμεσα τα αντίμετρα για τα κοινωνικά και επαγγελματικά στρώματα που πλήττονται από τα μέτρα»...

Να σημειωθεί ότι πολλοί απ' όσους υπογράφουν έχουν ήδη δεσμεύσεις για επανεκλογή τους στη Βουλή, με συμπερίληψή τους στις λίστες των ψηφοδελτίων, σε εκλόγιμες θέσεις.

Την ίδια ώρα με όλα τα παραπάνω, βέβαια, η κατάσταση που διαμορφώνεται στο κόμμα και οι σχεδιασμοί του ηγετικού επιτελείου, όπως έχουν αρχίσει να διαφαίνονται, δυναμώνουν την πεποίθηση πολλών στελεχών ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση ενίσχυσης των «κεντροαριστερών» χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της πλήρους σοσιαλδημοκρατικοποίησής του. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό γίνεται λόγος για «συνωστισμό» πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του κρατικού μηχανισμού στις λίστες...

Εντείνεται η προσπάθεια να στηθούν ξανά κάλπικα διλήμματα

Παράλληλα με αυτές τις διεργασίες, εντείνεται και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για στήσιμο κάλπικων διαχωριστικών γραμμών και εγκλωβισμό εργατικών - λαϊκών στρωμάτων στην επιλογή της αστικής διακυβέρνησης, που θα συνεχίσει τη σφαγή τους.

Σε αυτά τα πλαίσια, στη χτεσινή κοινή συνεδρίαση της ΠΓ και της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας για το «αληθινό δίλημμα της κάλπης», ισχυρίστηκε ότι «στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με τη δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία». Ολα αυτά όταν το μνημόνιο Τσίπρα που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το ψήφισε παρέα με το «παλιό πολιτικό σύστημα», τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, επιβεβαιώνει περίτρανα ότι αυτό που οδηγεί το λαό στα μνημόνια διαρκείας και τη μόνιμη χρεοκοπία είναι οι ανάγκες του κεφαλαίου, ο ίδιος ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Σε αυτές ακριβώς τις αντιλαϊκές ανάγκες είναι δεσμευμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν στην ίδια τοποθέτησή του ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να τον παρουσιάσει ως μια «πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ