Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στην Παλμύρα

Ενώ οι Κούρδοι του Ιράκ καταγγέλλουν νέα επίθεση τζιχαντιστών με χημικά

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Την καταστροφή των αρχαιοτήτων στην Παλμύρα συνεχίζουν οι τζιχαντιστές με τελευταίο «θύμα» τον αρχαίο ναό του Βήλου, που επιβεβαιώθηκε πλέον και από δορυφορικές φωτογραφίες που παρουσίασαν χτες αξιωματούχοι του ιδρύματος του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση και την Ερευνα, UNITAR. Οπως ανακοίνωσαν οι τζιχαντιστές ανατίναξαν, πριν από λίγες μέρες, με εκρηκτικά το μεγαλύτερο μέρος του ναού, όπου απέμειναν πλέον μόνον μερικοί κίονες.

Το ίδιο διάστημα στο δυτικό Ιράκ, σε πόλη της επαρχίας Ανμπαρ, άλλη μία διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας τζιχαντιστών προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 12 Ιρακινών στρατιωτών και Σιιτών που πολεμούν μαζί τους στο πλαίσιο πολιτοφυλακών.

Παράλληλα, πληροφορίες της ιρακινής κουρδικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας RUDAW ανέφεραν πως ρουκέτα με χημικές ουσίες που εκτόξευσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε θέσεις Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά κοντά στο φράγμα της Μοσούλης (βόρειο Ιράκ) το μεσημέρι της Δευτέρας δημιούργησε μικρό σύννεφο κίτρινου καπνού. Κούρδοι περισυνέλεξαν τη ρουκέτα, τη σφράγισαν και την αποθήκευσαν σε ασφαλή περιοχή, ώστε να στείλουν δείγματα στο εξωτερικό σε συνεργασία με αξιωματούχους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή. Κούρδοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις αυξανόμενες επιθέσεις τζιχαντιστών με χημικά και έκαναν έκκληση στις διεθνείς ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να τις εφοδιάσουν με κατάλληλο εξοπλισμό αντιμετώπισης χημικού πολέμου, καθώς είναι η τρίτη φορά μέσα στον τελευταίο μήνα που Κούρδοι μαχητές πέφτουν στο στόχαστρο επίθεσης τέτοιου είδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ