Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Οξύνονται οι ενδοαστικές κόντρες

ΑΓΚΥΡΑ.--

Τη διαρκή όξυνση της κόντρας μεταξύ τμημάτων της αστικής τάξης που μέχρι πρότινος είχαν κοινές επιδιώξεις, υπενθυμίζει η χτεσινή αστυνομική έφοδος σε γραφεία επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον ισλαμιστή επιχειρηματία ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκονται πάνω από 20 εταιρείες του επιχειρηματικού ομίλου «Koza - Ipek», που δραστηριοποιείται στους κλάδους της Ενέργειας αλλά και των ΜΜΕ. Θυμίζουμε ότι ο Γκιουλέν ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του σημερινού Προέδρου της χώρας (και ιδρυτικού στελέχους του AKP) Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος ωστόσο από το Δεκέμβρη του 2012 εμφανίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του.

Η ενδοαστική αντιπαράθεση στη χώρα θα ενταθεί το επόμενο διάστημα και ενόψει των επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοέμβρη, σε μια περίοδο που συνεχίζεται και η στρατιωτική επιχείρηση κατά θέσεων του PKK και σίγουρα θα αναζωπυρωθεί η συζήτηση για τις συνεργασίες (σε εσωτερικό και εξωτερικό) που περισσότερο θα ωφελήσουν την τουρκική αστική τάξη.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ αποφάσισε χτες να παραμείνουν προφυλακισμένοι δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι που εργάζονται για το δίκτυο «Vice News» και έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της στήριξης «τρομοκρατικών δραστηριοτήτων» (σ.σ. του PKK σύμφωνα με ΜΜΕ όπως η «Χουριέτ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ