Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Κλιμακώνει τις επιδρομές σε Παλαιστινιακά εδάφη

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Συνεχίστηκε και χτες η ένταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης, καθώς οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μπαράζ συλλήψεων, τρομοκρατικών εφόδων σε σπίτια, ακόμη και κατεδάφιση κατοικίας μιας οικογένειας στην Τζενίν με αντιαρματικά βλήματα, επειδή δύο νεαροί ήταν μέλη αντιστασιακής Παλαιστινιακής οργάνωσης.

Οι τρομοκρατικές έφοδοι των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων ξεκίνησαν πριν τα ξημερώματα χτες στη Ναπλούς, στη Βηθλεέμ, στην Ιεριχώ, στην Τζενίν, με πρόσχημα τον εντοπισμό και τη σύλληψη «υπόπτων για παράνομη δραστηριότητα». Κατά τις εφόδους των Ισραηλινών στρατιωτών λεηλατήθηκαν δεκάδες κατοικίες, ενώ έγιναν τουλάχιστον 12 συλλήψεις νεαρών, ηλικίας από 18 έως 28 ετών. Περίπου οι μισές από τις συλλήψεις έγιναν στην Τζενίν, όπου συνελήφθησαν τα πέντε μέλη μιας οικογένειας, γιατί θεωρήθηκε ότι ήταν ανώτερα στελέχη της «Χαμάς». Στη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης, λεηλασίας της κατοικίας των Παλαιστινίων και της κατεδάφισης, σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και νεαρούς Παλαιστίνιους.

Το Γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, από την αρχή τρέχοντος έτους ως σήμερα, διενεργούν τη βδομάδα κατά μέσο όρο 80 επιχειρήσεις «έρευνας και συλλήψεων» κατά μήκος των Παλαιστινιακών περιοχών της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, υπό το πρόσχημα «απειλών ασφαλείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ