Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Νέα έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο

Η τρίτη το τελευταίο 20ήμερο

ΠΕΚΙΝΟ.--

Μία ακόμα έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο της Κίνας σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα νεκρό, σύμφωνα με όσα μετέδιδαν χτες κινέζικα και διεθνή ΜΜΕ. Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο που καταγράφεται στη χώρα, μόνο τις τελευταίες τρεις βδομάδες, με πιο σημαντική αυτή που έγινε στο λιμάνι Τιαντζίν στις 12 Αυγούστου, κοστίζοντας τη ζωή (με βάση νέο χτεσινό απολογισμό) 159 ανθρώπων.

Η νέα έκρηξη έγινε στη βιομηχανική μονάδα «Binyuan Chemical Co Ltd.», που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ντονγκγίνγκ στην περιοχή Λιτζίν της ανατολικής επαρχίας Σανντόνγκ. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρίσκεται στην οικονομική, τεχνολογική, αναπτυξιακή ζώνη Μπινχάι της Λιντζίν.

Διάφορα ασιατικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «τεράστια έκρηξη», που συντάραξε όλη τη γύρω περιοχή.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη τοπική ώρα και χρειάστηκαν πέντε ώρες για να τεθεί υπό έλεγχο. Στις 22 Αυγούστου, είχε γίνει κι άλλη έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο, επίσης στην επαρχία Σανντόνγκ.

Τα διαρκή αυτά «ατυχήματα» σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες γίνονται στο φόντο της γοργής επέκτασης των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής σε όλο και περισσότερους κλάδους της κινεζικής οικονομίας. Ειδικά η περίπτωση της Τιαντζίν και όλα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας (π.χ. για παραβίαση προδιαγραφών ασφαλείας) σχετικά με αυτή, επιβεβαιώνουν τα αδιέξοδα που γεννά η ανάπτυξη με οδηγό το καπιταλιστικό κέρδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ