Τρίτη 3 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
«Να μην αποδεχτούμε τη δικαιοσύνη των δολοφόνων»

Ανακοίνωση σχετικά με την έκδοση και παραπομπή στο Δικαστήριο της Χάγης του Σλ. Μιλόσεβιτς

«Οι εγκάθετοι της σερβικής κυβέρνησης, οι υπηρέτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με επαίσχυντο τρόπο, παρέδωσαν τον Σλ. Μιλόσεβιτς στο διάτρητο Δικαστήριο της Χάγης, παρά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την παραπομπή.

Η ατιμωτική αυτή πράξη των θλιβερών ανδρείκελων της κυβέρνησης του Βελιγραδίου προσβάλλει βάναυσα, όχι μόνο την τιμή του λαού της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και όλων εκείνων που αγωνίστηκαν και πρόβαλαν αντίσταση σ' αυτούς που προσπάθησαν να επιβάλουν τη νέα δολοφονική τάξη πραγμάτων στη Γιουγκοσλαβία. Μαζί με τον Μιλόσεβιτς, δικάζονται όλοι όσοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται, έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας τους.

Στη συνείδηση των λαών των Βαλκανίων και όλου του κόσμου, οι πραγματικοί ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και αλλού είναι οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Οι λαοί δεν πρέπει να αποδεχτούν τη "δικαιοσύνη" των ΝΑΤΟικών δολοφόνων, αλλά με τον αγώνα τους να δικάσουν και να τους καταδικάσουν, ανατρέποντας τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και τους υπηρέτες της.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης να καταγγείλουν την επαίσχυντη πράξη παράδοσης του Σλ. Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό Δικαστήριο της Χάγης, καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει τον αγώνα του κατά του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών. Ο ενωμένος αντιΝΑΤΟικός αγώνας όλων των βαλκανικών λαών είναι ο μόνος δρόμος για να αναχαιτιστούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ