Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΠΟΤΑΜΙ
Ετοιμο να κολλήσει στο πρώτο κόμμα, με λίστα στελεχών και προτεραιοτήτων

«(...) Εχουμε πολιτική επαφή με τον Τσίπρα. Γιατί αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι η 21η Σεπτεμβρίου και η επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς θα πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας. Δε γίνεται να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές, δεν το αντέχει η χώρα. Πρέπει να το πει ξεκάθαρα και ο Τσίπρας ότι θα πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας». Τάδε έφη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες στον ΑΝΤ1, ανταποκρινόμενες και στα σχετικά κελεύσματα των αστικών επιτελείων εντός και εκτός Ελλάδας.

Εκφράζοντας τη γενική του γραμμή, «θέλω να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε», δεν παρέλειψε βέβαια να κάνει ανοίγματα και στην άλλη μπάντα του αστικού πολιτικού σκηνικού: «Η ΝΔ είναι αντίπαλός μας, όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να δεχτούμε, όμως, ότι σε κρίσιμες στιγμές υπήρξε συνεννόηση και συνεργασία στη Βουλή για το καλό του τόπου».

Δίνοντας, ταυτόχρονα, μια ιδέα των υπολογισμών που κάνουν οι αστοί πολιτικοί μεταξύ τους για τα επόμενα βήματά τους, σημείωσε: «Πριν μιλήσουμε για τις συνεργασίες, πρέπει να δούμε πώς θα έχει διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης μετά τις εκλογές. Το πρώτο κόμμα όμως - λόγω του μπόνους των 50 εδρών - δεν μπορεί να μη συμμετέχει στην κυβέρνηση. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να γίνει πρωθυπουργός. Οσο και να χτυπιόμαστε όλοι οι υπόλοιποι, δεν μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση».

«Εμείς θα πάμε στο πρώτο κόμμα και θ' ανοίξουμε τα χαρτιά μας. Θα πάμε με μια λίστα με συγκεκριμένα πράγματα, μ' έναν κατάλογο δέκα προτεραιοτήτων» πρόσθεσε ο Στ. Θεοδωράκης, δίνοντας ουσιαστικά διαβεβαιώσεις στο εγχώριο κεφάλαιο ότι θα βάλει πλάτη στο όποιο κόμμα βγει πρώτο, ώστε να «τρέξει» απρόσκοπτα τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Διαβεβαίωσε, άλλωστε, ότι έχει διαθέσιμα και στελέχη για να τις «τρέξουν», από κυβερνητικές και διοικητικές θέσεις: «Εμείς είμαστε ένα κόμμα του 6% και βγαίνουμε και λέμε "με αυτούς θα κυβερνήσουμε". Βγάλαμε μια λίστα με ονόματα και προτάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ