Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Νέα τροφή για εντάσεις

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΣΕΟΥΛ.--

Αφορμή να αναζωπυρωθεί το τεταμένο κλίμα στην Κορεατική Χερσόνησο έδωσαν οι ανακοινώσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής της ΛΔ Κορέας, ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους δορυφόροι για την παρατήρηση της Γης. Ο διευθυντής της Υπηρεσίας είπε, σύμφωνα με το Ασοσιέτεντ Πρες (ΑΡ), ότι «η ανάπτυξη στο διάστημα για ειρηνικούς σκοπούς αποτελεί νόμιμο δικαίωμα κάθε κυρίαρχου κράτους... και ο λαός της ΛΔ Κορέας είναι πλήρως αποφασισμένος να εξασκήσει αυτό το δικαίωμα, όποια κι αν είναι η γνώμη άλλων γι' αυτό». Στο ίδιο πλαίσιο, η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι το βασικό πυρηνικό σύμπλεγμα στη Γιονγκμπιόν, «αναδιατάχτηκε, προσαρμόστηκε και ξεκίνησε την κανονική του λειτουργία».

Νότια Κορέα και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έσπευσαν να ερμηνεύσουν τα παραπάνω ως ενδείξεις για σχέδια εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων, χρησιμοποιώντας και δηλώσεις αξιωματούχων της ΛΔ Κορέας, που ανοιχτά σημειώνουν ότι η Πιονγιάνγκ θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις εχθρικές κινήσεις Σεούλ, Ουάσιγκτον κ.τ.λ.

Ετσι, με αφορμή και εκδηλώσεις που ετοιμάζονται ενόψει της 70ής επετείου από την ίδρυση του Κόμματος Εργατών της ΛΔ Κορέας, ξεκίνησε νέος γύρος «σεναρίων» που δεν αποκλείεται να ενταθούν από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, που επιδιώκουν συνεχώς την ένταση με τα προκλητικά γυμνάσια στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ