Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι κατοχικές δυνάμεις

Στο «ψαχνό» βαράει και πάλι ο ισραηλινός στρατός στην Ιερουσαλήμ
Στο «ψαχνό» βαράει και πάλι ο ισραηλινός στρατός στην Ιερουσαλήμ
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Επικίνδυνα τεταμένη παρέμενε και χτες η κατάσταση έξω από το μεγάλο τέμενος Αλ Ακσα, καθώς περιμετρικά του τζαμιού επαναλήφθηκαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στις προκλητικές ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις και νεαρούς Παλαιστίνιους. Οι Ισραηλινοί έκαναν, για μια ακόμη φορά, χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης εντός της πλατείας, ακόμη και εντός του τεμένους, ενώ οι νεαροί απάντησαν πετώντας πέτρες. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο η ένταση συνεχίστηκε έως το βράδυ οπότε ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την εβραϊκή πρωτοχρονιά.

Το ίδιο διάστημα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο υποτίθεται για να βρει τρόπους «αντιμετώπισης της βίας» στο χώρο του τεμένους Αλ Ακσα (ή «Ορος του Ναού» όπως το αποκαλούν οι Εβραίοι).

Γεγονός είναι πάντως ότι η προκλητική στάση βίας των κατοχικών αρχών προκάλεσε και χτες νέες έντονες αντιδράσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή και την Ιορδανία με εκπρόσωπο του Ιορδανού μονάρχη Αμπντάλα Β να προειδοποιεί ότι τυχόν συνέχιση της προβοκάτσιας στην Ιερουσαλήμ «θα επηρεάσει δυσμενώς τις σχέσεις των δύο χωρών αναγκάζοντας την Ιορδανία να πάρει μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ