Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μπαράζ υποσχέσεων από τον Κόρμπιν

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Η λιτότητα αποτελεί μια πολιτική επιλογή που επιβάλλεται στους φτωχότερους και τους πλέον ευάλωτους από το συντηρητικό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον» τόνισε χτες, μιλώντας σε συνέδριο των συνδικάτων στο Μπράιτον, ο νέος ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, επιχειρώντας να «ανανεώσει» και να εμφανίσει πιο φιλολαϊκό το προφίλ του κόμματός του, υποστηρίζοντας πως αυτός θα διαχειριστεί «διαφορετικά», με άλλο μείγμα, ενώ την εξουσία έχει το κεφάλαιο.

Ο Κόρμπιν, που λανσάρεται σαν ο «εμπνευσμένος αριστερός», επικεφαλής μίας «βελτιωμένης εναλλακτικής» σοσιαλδημοκρατικής πρότασης, δεν παρέλειψε να υποσχεθεί μια «κοινωνική κάθαρση», αύξηση των μισθών και μείωση των ενοικίων. Επανέλαβε, εξάλλου, την κατηγορηματική αντίθεσή του στο αντισυνδικαλιστικό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που περιορίζει το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι «έχει κηρύξει τον πόλεμο στα συνδικάτα», χρησιμοποιώντας «στρατηγικές που χρησιμοποιούσε ο στρατηγός Φράνκο». Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι εάν το κόμμα του νικήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2020, θα αποσύρει το νομοσχέδιο, εφόσον γίνει νόμος.

Πριν την ομιλία του Κόρμπιν, είχαν αρχίσει οι κοκορομαχίες μεταξύ ανώτερων στελεχών από το Συντηρητικό Κόμμα και τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς, σχετικά με το μείγμα διαχείρισης της οικονομίας. Ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, δήλωσε μάλιστα ότι εάν γινόταν κυβέρνηση το Εργατικό Κόμμα, «θα κατέστρεφε τη βρετανική οικονομία», σε περίπτωση που εφάρμοζε πολιτικές όπως το τύπωμα χρήματος, ο υψηλότερος δανεισμός και οι τιμωρητικοί φόροι εισοδήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ