Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Η Ελλάδα «να παρέχει διευκολύνσεις» σε ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς

Τη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στο όνομα της αντιμετώπισης του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS), υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, δηλώνοντας στη διάρκεια της χτεσινής διακαναλικής του συνέντευξης ότι: «Στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα πρέπει να παρέχει» και «βάσεις» και άλλες «διευκολύνσεις»!

Ως προκάλυμμα χρησιμοποίησε τον ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι η παροχή «βοήθειας» της Ελλάδας θα πρέπει να γίνει «μόνο κατόπιν εγκρίσεως των Ενωμένων Εθνών», λες και δεν είναι ο ΟΗΕ που ενέκρινε τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, ουσιαστικά ως όργανο των ιμπεριαλιστών. Ωστόσο, υποστήριξε τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς που ήδη εξαπολύονται στην περιοχή, αλλά και την ενίσχυσή τους, προκειμένου, όπως είπε, να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των προσφύγων και μεταναστών στις εστίες τους! «Πράγματι - είπε - χώρες του ΝΑΤΟ, Γαλλία, Ενωμένο Βασίλειο, έχουν στρατιωτική δράση με βομβαρδισμούς με συγκεκριμένους στόχους». «Παράλληλα, αναπτύσσεται η δράση της Ρωσίας στην περιοχή στηρίζοντας τον Ασαντ. Ο στόχος είναι να εξαλειφθούν οι δυνάμεις του ισλαμοφασιστών του ISIS που διώχνουν τον πληθυσμό από τα χωριά και τις πόλεις» και πρόσθεσε: «Η επιστροφή των προσφύγων θα πρέπει να διασφαλιστεί με τις χώρες εκείνες που έχουν τη δυνατότητα αεροπορικής δράσης στην περιοχή και στη συνέχεια τοποθέτηση επίγειων δυνάμεων για να διασφαλίσουν του πληθυσμούς να γυρίσουν πίσω».

Ενώ είπε, ακόμη, ότι αν συμμετέχουν στην επόμενη κυβέρνηση, στο επικείμενο συνέδριο του ΝΑΤΟ, «η Ελλάδα με υπευθυνότητα θα μπορέσει να τοποθετηθεί και να πάρει πρωτοβουλία για την επιστροφή των προσφύγων και μεταναστών στις εστίες τους»...

Στην ίδια συνέντευξη επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για τη στήριξη με κίνητρα και ρευστότητα των επιχειρηματικών ομίλων, όπως για παράδειγμα με τη δημιουργία ζωνών χαμηλής φορολογίας στα νησιά, δίνοντας έμφαση στην Κρήτη, με τα χρηματοδοτικά «αναπτυξιακά» πακέτα και άλλα.

Οσον αφορά τα περί συνεργασίας, αφού ξεκαθάρισε τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο για διάφορα κυβερνητικά μείγματα με τα ...έντιμα και ...δημοκρατικά τμήματα τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ