Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΚΚΕ για μια ζωή ολόκληρη

Περιοδεία της Λούλας Καρατζά σε ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ

«Πριν, μας κατηγορούσαν γιατί δεν πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί διαφωνούμε. Τώρα λένε ψέματα ότι το ΚΚΕ θέλει το ευρώ. Ο καπιταλισμός με όποιο νόμισμα κι αν είναι, ευρώ, δραχμή, λίρα, πάντα θα είναι ένα βάρβαρο, απάνθρωπο σύστημα. Οποιος έχει τις δραχμές πάλι πλούσιος θα είναι κι όποιος όχι πάλι φτωχός θα 'ναι. Το ΚΚΕ σου λέει: εσύ παράγεις τον πλούτο, εσύ πρέπει να τον κάνεις κουμάντο. Το σημερινό σύστημα τι σου προσφέρει; Ποιος βομβαρδίζει τη Συρία; Ποιος γεμίζει νεκρά παιδιά θάλασσες κι ακτές; Ποιος θέλει αλλοτριωμένους ανθρώπους, κρατώντας μόνο τα χέρια σου και το μυαλό σου για όσο τους βγάζεις κέρδος; Ποιος δημιουργεί φόβους; Ποιος σου επέβαλε ψευτοανάγκες και σου στερεί δικαιώματα; Ο καπιταλισμός είναι που κάνει ντου κι όποιος ζήσει. Το ερώτημα είναι το εξής: Με ποιο σύστημα θέλεις να ζήσεις; Με αυτό; Ετσι; `Η να ζήσεις ανθρώπινα; Οφείλω σαν άνθρωπος ό,τι δε μου αρέσει να το πολεμήσω και να το αλλάξω. Ποτέ δεν είπαμε ψέματα στο λαό. Η εξέλιξη της ανθρωπότητας γίνεται πάντα με ωδίνες».

Αποκαλύπτοντας κάθε τερτίπι, ιδεολόγημα, κόμμα και πλατφόρμα που επιστρατεύει το σύστημα προκειμένου να διαχειριστεί τον κίνδυνο ανατροπής του, η υποτιθέμενη «αντιναρκωτική» πολιτική όπως αυτή απορρέει από τις στρατηγικές ντιρεκτίβες της ΕΕ συνδέθηκαν ως αναπόσπαστο κομμάτι της εφαρμοζόμενης συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής, κατά τη διάρκεια περιοδειών που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Λούλα Καρατζά στις κεντρικές υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ, επισημαίνοντας: «Είναι απαραίτητο να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ. Ο,τι υπάρχει σε συνδυασμό αστικού κόμματος το 'χουμε δει. Είδατε όμως ποτέ να αλλάζει κάτι; Τόσο δύσκολο είναι να προσλάβουν 50 εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ, καθώς έχουν παγώσει οι προσλήψεις εδώ και μια δεκαετία;»

«Διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ για την υποκατάσταση. Δεν είμαστε κατά της υποκατάστασης, αρκεί να απευθύνονται σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες και να είναι υψηλών προδιαγραφών κι όχι να πλασάρεται το υποκατάστατο ως το "φάρμακο" για την τοξικοεξάρτηση, σε δομές χαμηλών προδιαγραφών και αντί για απεξάρτηση να γίνεται συντήρηση της εξάρτησης. Τα ναρκωτικά είναι καταστολή στο μυαλό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ