Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Με το ΚΚΕ «για τα μικρά και τα μεγάλα»

Συζήτηση - σύσκεψη της ΤΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας

Συζήτηση - σύσκεψη ενόψει των εκλογών πραγματοποίησε η ΤΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο κτίριο της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, με τη συμμετοχή εργαζομένων του Πανεπιστημίου, μελών ΔΕΠ, φοιτητών, μεταπτυχιακών και υποψήφιων διδακτόρων και ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα, Γιώργο Μαργαρίτη και Ρένα Τηλικίδου.

Η Ρένα Τηλικίδου, καθηγήτρια του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, κάλεσε σε εκλογική στήριξη του ΚΚΕ γιατί έχει συνολική πρόταση διεξόδου για το λαό. Γιατί οι θέσεις του είναι πλήρεις και σε τρέχοντα ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, στο μεταναστευτικό, αλλά και για να δυναμώσει το όραμα του σοσιαλισμού, κόντρα σε αυτό το σύστημα που σαπίζει, να φτιάξουμε έναν κόσμο «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι ο λαός που μοχθεί και ασφυκτιά θα μας καταλάβει.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, κάλεσε το λαό να σταθεί ενάντια στην κάλπικη αντιπαράθεση του «νέου» με το «παλιό», την οποία προωθεί ο νέος δικομματισμός, ενώ όλοι μαζί ορκίζονται στον καπιταλιστικό μονόδρομο, συνολικά στην προσπάθεια της άρχουσας τάξης να συσκοτίζει την πραγματικότητα και να ακούσει τον αληθινό, ορθολογικό και επιστημονικό λόγο του ΚΚΕ. Τέλος, τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ για «τα μικρά και τα μεγάλα», για να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, αλλά και για την προοπτική του σοσιαλισμού ως τη μόνη ρεαλιστική απάντηση στην κρίση και τον πόλεμο.

Ο Γιάννης Ζιώγας, καθηγητής του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι «ο λαός ξέρει καλά το ΚΚΕ γιατί ερχόμαστε από πολύ μακριά. Δεν απευθυνόμαστε συναισθηματικά, είναι γνωστές και οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για κάθε είδους ζήτημα, η στήριξη των λαϊκών διεκδικήσεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, στη γειτονιά, η συνέπεια και η ανιδιοτέλεια των κομμουνιστών και όλα αυτά αποτελούν εγγύηση για την οργάνωση της πάλης μπροστά σε όσα έρχονται».

Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκαν το θετικό κλίμα που έρχεται από τις συζητήσεις με τον κόσμο και η αισιοδοξία για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη τις μέρες που απομένουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, για να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ όσο γίνεται περισσότερο, για να σπάσει η απογοήτευση και να δοθεί ο πραγματικός τόνος αισιοδοξίας που έχει ανάγκη ο λαός μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ