Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2015 - Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΑΝΕΛ
Ο πρόθυμος συνεταίρος!

Οι ΑΝΕΛ, κάτω από τον αντιμνημονιακό μανδύα, κατάφεραν να κρύψουν τις αντιδραστικές, εθνικιστικές θέσεις τους, την πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Η συμμετοχή τους στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Ολόκληρη η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος ΑΝΕΛ αφιερώθηκε στην υπεράσπιση του μνημονίου που ψήφισε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, στο να εμφανιστεί ως ο «εγγυητής» που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για τη λήψη νέων μέτρων που θα θωρακίσουν και θα ενισχύσουν παραπέρα την κερδοφορία τους, ο σταθερός βαστάζος του αστικού συστήματος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν το άνοιγμα της κάλπης, επιδόθηκε στα αντιλαϊκά παζάρια για το σχηματισμό κυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλίσει την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή, ενώ επιδιώκοντας να συμβάλει στον αποπροσανατολισμό του λαού και να βγάλει «λάδι» την καπιταλιστική βαρβαρότητα που υπηρετεί, ήταν από τους πρώτους που επιχείρησε να εμφανίσει ως διακύβευμα των εκλογών την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον «αρχιερέα της κάθαρσης».

Πρόταση των ΑΝΕΛ είναι, όπως έχει κάνει σαφές ο Π. Καμμένος, η στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα, όπως είναι η μείωση της φορολογίας, η δημιουργία ζωνών φοροασυλίας στα νησιά, η χρηματοδότησή τους με ζεστό χρήμα από τα διάφορα αναπτυξιακά πακέτα, ενώ υποστηρίζει ότι η ρευστότητα στις τράπεζες θα πρέπει να οδηγηθεί κατευθείαν στην αγορά.

Οι ΑΝΕΛ είναι το κόμμα που, ως κυβερνητικός συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατεί στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έχει προτείνει τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο. Είναι πασίγνωστη η σχετική αναφορά του Π. Καμμενου ως υπουργός Αμυνας. Ενώ στη διακαναλική συνέντευξή του την περασμένη Πέμπτη επανέλαβε, αυτή τη φορά με πιο ξεκάθαρο τρόπο, την επικίνδυνη θέση του για τη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στο όνομα της αντιμετώπισης του «Ισλαμικού Κράτους». «Στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα πρέπει να παρέχει «διευκολύνσεις» και «βάσεις» ήταν η σχετική δήλωσή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενωμένοι στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και στα προτάγματα του κεφαλαίου (2018-10-17 00:00:00.0)
Κάνουν γαργάρα τη συμφωνία τους να γίνει η Ελλάδα απέραντη βάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ (2018-10-17 00:00:00.0)
Επιβεβαίωσε ξανά ότι είναι το καλύτερο «βαποράκι» των ΗΠΑ στην περιοχή (2018-10-13 00:00:00.0)
Τίμησε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος (2018-08-08 00:00:00.0)
Σχέδια για «κοινούς κανόνες εμπλοκής» Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (2018-05-16 00:00:00.0)
Ο λαός να βάλει φρένο στους επικίνδυνους σχεδιασμούς (2017-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ