Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να βάλει φρένο στους επικίνδυνους σχεδιασμούς

Πολύ επικίνδυνους χαρακτηρίζει η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ τους σχεδιασμούς για αναβάθμιση της βάσης του Αραξου και τις συζητήσεις που έχουν ανοίξει για εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι «παίζει με τη φωτιά» και «ανοίγει τις πόρτες για ακόμη βαθύτερη, πιο επικίνδυνη για το λαό μας, εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και σχεδιασμών». Υπογραμμίζει επίσης ότι αυτές οι εξελίξεις δεν είναι ξεκομμένες από τις συνολικότερες οικονομικές και πολιτικές, από τα «αφηγήματα της κυβέρνησης περί "δίκαιης ανάπτυξης"» αλλά συνδέονται «με την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου, του Κατάκολου, του Κυπαρισσιακού Κόλπου και του Ιονίου γενικότερα, συνδέονται με το ότι εξελίσσεται στην περιοχή επενδυτική δραστηριότητα πολυεθνικών κολοσσών ("Total", "Edisson", "Energean Oil & Gas") με τη συμμετοχή και ελληνικών κεφαλαίων, όπως τα ΕΛΠΕ».

Προσθέτοντας ότι πρόκειται για σχεδιασμούς που εξυπηρετούν την αστική τάξη και γι' αυτό η κυβέρνηση συμμετέχει σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μέσα από την πάλη τους να απαιτήσουν να μην εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα στη βάση του Αραξου. «Να παλέψουμε να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, να αντισταθούμε στην εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να αγωνιστούμε για ρήξη με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για αποδέσμευση απ' αυτούς. Καλούμε σε επαγρύπνηση, εγρήγορση, έκφραση αντίδρασης ενάντια σε κάθε τέτοιο σχεδιασμό», αναφέρει η Οργάνωση του Κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμικό - μαχητικό μήνυμα καταδίκης της ΝΑΤΟικής παρουσίας (2022-10-18 00:00:00.0)
Προκλητικές και επικίνδυνες οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας (2019-11-12 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τα 73 χρόνια από το έγκλημα στη Χιροσίμα (2018-07-27 00:00:00.0)
Αναπάντητα ερωτήματα για τα πυρηνικά στον Αραξο (2017-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ