Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Με «φιλοπεριβαλλοντικό» φερετζέ το νέο χαράτσι...

Την επιβολή νέου φόρου στους δημότες ως... «κίνητρο» για την ενίσχυση των ρυθμών ανακύκλωσης απορριμμάτων και ταυτόχρονα την έγκριση 27 νέων έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε ολόκληρη τη χώρα συνολικού ύψους 137 εκατ. ευρώ μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελος.

Πιο συγκεκριμένα ο Σ. Φάμελος, μιλώντας σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, είπε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τα παραπάνω έργα και τη χρηματοδότησή τους από το υπουργείο Οικονομίας, σημειώνοντας πως θα υπάρξουν και δύο νέα «χρηματοδοτικά εργαλεία», το ένα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το άλλο από πόρους που θα λάβουν οι Δήμοι. Αναφέρθηκε ακόμη στον νέο νόμο για την ανακύκλωση που, μεταξύ άλλων, όπως είπε θα αντιμετωπίσει «την φοροδιαφυγή στην καταβολή του τέλους ανακύκλωσης, η οποία αγγίζει σήμερα το 40%» ενώ θα δημιουργεί «κίνητρα και αντικίνητρα για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, με εισαγωγή του τέλους "πληρώνω όσο πετάω"».

Οπως είπε, οι Δήμοι που θα έχουν τη μεγαλύτερη ανακύκλωση θα πληρώνουν λιγότερα τέλη ταφής, επεξεργασίας, μεταφόρτωσης και οργάνωσης οργανικών αποβλήτων, σημειώνοντας ότι έτσι «καθίσταται κατανοητό στον πολίτη ότι τα τέλη που πληρώνει για τα απορρίμματα δεν συνδέονται με τα τετραγωνικά του σπιτιού του, αλλά με την περιβαλλοντική του συμπεριφορά, που αποτελεί στοιχείο περιβαλλοντικής και κοινωνικής δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ