Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Σε ρυθμούς προετοιμασίας του συλλαλητηρίου της Πέμπτης

Απάντηση στην κυβερνητική φιέστα του «Αναπτυξιακού Συνεδρίου» ετοιμάζουν σωματεία και φορείς του νησιού

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Σε ρυθμούς προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, με το οποίο θα δώσουν απάντηση στην κυβερνητική φιέστα του «Αναπτυξιακού Συνεδρίου», κινούνται σωματεία και φορείς της Κρήτης. Με εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν την Πέμπτη 21/9, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κορνάρου, στο Ηράκλειο, την ίδια μέρα που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα δίνουν ένα ακόμα ρεσιτάλ κοροϊδίας από το βήμα του «Αναπτυξιακού Συνεδρίου».

Σε κοινή τους ανακοίνωση για την κινητοποίηση, συνδικάτα του Ηρακλείου (Οικοδόμων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη»), η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ τονίζουν: «Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις στη ΔΕΘ περί "δίκαιης ανάπτυξης", από τις περιφερειακές "αναπτυξιακές" φιέστες που ετοιμάζει η κυβέρνηση και στην Κρήτη! (...) Η ανάκαμψη και η έξοδος από τα μνημόνια που υπόσχεται η κυβέρνηση έχει ως προϋπόθεση την ακόμα μεγαλύτερη "κάμψη" των εργατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών».

Το δικό τους «παρών» στην κινητοποίηση ετοιμάζονται να δώσουν και σωματεία από τα Χανιά. Συγκεκριμένα, τα Σωματεία Οικοδόμων, Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού και Συνταξιούχων αποφάσισαν σε σύσκεψη τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Παράλληλα, σχεδίασαν πρόγραμμα παρεμβάσεων σε χώρους δουλειάς, ώστε να συζητηθούν με τους εργαζόμενους τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της 3ης «αξιολόγησης» και η απάντηση που πρέπει να δοθεί.

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο έχουν αποφασίσει και οι μικρομεσαίοι αγρότες, μετά από σύσκεψη που έκανε την περασμένη βδομάδα η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Κρήτης.

Σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων, Βουκολίων, Κάινας, Κολυμβαρίου, Κρυονερίδας, πρώην Δήμου Μύθημνας και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων τονίζουν: «Για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους αυτή η "δίκαιη ανάπτυξη" θα είναι "μια από τα ίδια και χειρότερα". Θα φέρει ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα μας και λιγότερες επιδοτήσεις - ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια και πιο τσουχτερά φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα χαράτσια. Θα φέρει παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων, που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Με τους μαζικούς και σκληρούς αγώνες μας, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στόχο έχουμε να βάλουμε κάποιο φρένο στην ΚΑΠ της ΕΕ και στη γενικότερη πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 21/9 έχει πάρει και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ, το οποίο διοργανώνει παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μια μέρα πριν, αύριο Τετάρτη 20/9, στις 6 μ.μ., στην Καινούρια Πόρτα, την ώρα που θα πραγματοποιείται στο «Αναπτυξιακό Συνέδριο» συζήτηση με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ