Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η κατάθεση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής

Με την κατάθεση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής και επιστημονικού συνεργάτη της, δικηγόρου Ηλία Σταύρου, συνεχίστηκε και χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρα ο εθνικοσοσιαλισμός, με το μανδύα του «λαϊκού εθνικισμού», για να εξαπατά εκλογικά. Αναφέρθηκε και χτες στον αρχηγό της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο, λέγοντας επιπλέον ότι όταν εκτελεί ένας χρυσαυγίτης την εντολή ενός ιεραρχικά ανώτερου, «εκείνη τη στιγμή υπακούει στον αρχηγό. Εκτελώ την εντολή του επειδή τον έχει τοποθετήσει ο αρχηγός σε θέση εντολέα. Αν πω όχι, λέω όχι στον αρχηγό...». Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι αν κάποιος μετά από έκνομη ενέργεια δεν εκδιωχθεί από την οργάνωση, σημαίνει ότι είχε εντολή. Τόνισε ότι πάνω από το κράτος για τους χρυσαυγίτες βρίσκεται ο κομματικός τους φορέας, στον οποίο υπακούν. Για τις δράσεις των ομάδων ασφαλείας, δηλαδή των ταγμάτων εφόδου, ο μάρτυρας ανέφερε ότι λειτουργούσαν με την κάλυψη των στελεχών της Χρυσής Αυγής και υλοποιούσαν την πολιτική της οργάνωσης.

Κατέθεσε επίσης ότι οι έκνομες ενέργειες που δικάζει το δικαστήριο συνδέονται με τη ναζιστική ιδεολογία. «Η βία είναι ιδεολογικό στοιχείο της Χρυσής Αυγής. Δε γίνεται να ασπάζεσαι τον εθνικοσοσιαλισμό και να απορρίπτεις τη βία (...) Δεν μου έκανε εντύπωση η δολοφονία Φύσσα (...)», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα είχε αναφέρει στην προηγούμενη δικάσιμο σχετικά με την εύκολη προμήθεια όπλων ανά πάσα στιγμή, είπε ότι είναι βίωμά του ότι «η Χρυσή Αυγή έχει επαφή με τον υπόκοσμο». Για το γνωστό βίντεο του Πατέλη όπου εμφανίζεται να λέει πως «ό,τι κινείται σφάζεται» είπε χαρακτηριστικά: «Λέει θα πάμε να μαζέψουμε 20 άτομα, θα είμαστε τούμπανα, δηλαδή θα 'χουμε στιλέτα, δεν τα λέγαμε στιλέτα, αλλά ξυράφια»...

Επανέλαβε τα σχετικά με τον όρκο του μαζί με άλλους χρυσαυγίτες στην πολεμική σημαία του ναυτικού του Γ' Ράιχ, αναφέρθηκε στον ύμνο των χρυσαυγιτών με τη μουσική από τον ύμνο του Χίτλερ που την έχουν όλα τα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης, αναφέρθηκε στο σύνθημα «αίμα - τιμή» και τη σύνδεσή του με τη νεολαία της ναζιστικής Γερμανίας, στα τατουάζ βουλευτών με τα ναζιστικά σύμβολα κ.ά.

Η υποκρισία των χρυσαυγιτών αναδείχθηκε και απ' όσα είπε για το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Μπούκουρα, από την Κόρινθο: «Είχα δει τον Μπούκουρα στη Βουλή να κλαίει και να λέει ότι παίρνει ψυχοφάρμακα και ότι δεν ήξερε τον Χίτλερ. Με τον Μπούκουρα το Πάσχα του 2013 στα Εξαμίλια (...) χαιρετούσαμε ναζιστικά, υπήρχαν αγκυλωτοί σταυροί, πόστερ με τον Χίτλερ, σημαία των SS»...

  • Αποκαλυπτικό βίντεο ήρθε χτες στη δημοσιότητα στην ιστοσελίδα «efsyn.gr», που περιλαμβάνει δηλώσεις του Μιχαλολιάκου και στελεχών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, όπου ομολογούν πλήρως την ενοχή τους σε όσα τους καταλογίζονται. Ομολογούν ότι η Χρυσή Αυγή έχει παραστρατιωτική δομή, κάθετη ιεραρχία και λειτουργεί με απόλυτη πειθαρχία, ομολογούν την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου και το γεγονός ότι αναπόσπαστο στοιχείο της δράσης τους είναι η βία, καθώς επίσης και το κίνητρο των εγκλημάτων τους που δεν είναι άλλο από τη ναζιστική ιδεολογία τους. Ομολογούν ότι θέλουν να εγκαθιδρύσουν και στην Ελλάδα το καθεστώς που «ακολούθησε μετά τη Βαϊμάρη», δηλαδή το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς του Χίτλερ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ