Κυριακή 8 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
23 χρόνια «Ικαρος»
  • Προηγήθηκε ο Κράμνικ του Ανάντ στον 3ο γύρο
  • Ο Γκάρι Κασπάροβ στην Πάτρα στα πλαίσια των Πανευρωπαϊκών Νέων - Νεανίδων 2001.

Πολύ πιθανό ένας μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής να αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων στην Πάτρα..! Ο Αγγλος GM N. Σορτ (φωτό). Πρώηνπαγκόσμιος πρωταθλητής νέων
Πολύ πιθανό ένας μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής να αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων στην Πάτρα..! Ο Αγγλος GM N. Σορτ (φωτό). Πρώηνπαγκόσμιος πρωταθλητής νέων
Μεγάλη συμμετοχή ξένων σκακιστών και σκακιστριών από 20 χώρες, αγωνίζονται στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου (χτες παίχτηκε ο 1ος γύρος). Η μεγαλύτερη ξένη αποστολή είναι από το Ουζμπεκιστάν (8 μέλη), με επικεφαλής τους GM Μπαρσόβ (ΕΛΟ 2519), Ντζουμάεβ (2514), Σαφίν (2504). Τρεις επταμελής αποστολές αγωνίζονται από Αγγλία, Βέλγιο και Ρωσία. (Κιριάκοβ GM 2546, Βορόμπιεβ 2488). Με έξι σκακιστές αγωνίζεται η Κύπρος και το πρωτοεμφανιζόμενο Πακιστάν, με 5 η Φιλανδία, με 4 η Γιουγκοσλαβία, με 3 η Ολλανδία και το Ισραήλ, με 2 η Αίγυπτος, η Βουλγαρία, η Γερμανία και η Ινδία, ενώ με 1 σκακιστή αγωνίζεται η Αλβανία, η Γεωργία, η Αμερική, η Ουγγαρία, η Ουκρανία και η FYROM.

Παρά το ότι τις ίδιες ημερομηνίες θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής κατηγορίας, η συντριπτική πλειοψηφία που αγωνίζεται εφέτος στις εκδηλώσεις του Αγ. Κηρύκου είναι φυσικά από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από Θράκη, Μακεδονία, Ηπειρο, Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, Κρήτη και από τα νησιά του Ιονίου και του Αιγίου.

  • Στο ματς ράπιντ 10 πατρίδων ανάμεσα στους κορυφαίους Βαντιμίρ Κράμνικ και Βισβανάθαν Ανάντ, που έληξε πρόσφατα στη Γερμανία (Μάιντς), ο Ρώσος GM είχε προηγηθεί του παγκόσμιου πρωταθλητή με 2-1 στον 3ο γύρο.
  • Την Πέμπτη 28 Ιούνη έγινε συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο EUROPA CENTER υπό την αιγίδα της ΠΠΛΤΥ Πάτρας, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα των Διεθνών Σκακιστικών εκδηλώσεων, χορηγός των οποίων είναι η Εμπορική Τράπεζα.

Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι:

1) Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων - Νεανίδων 2001 (16-27 Ιούλη).

2) Το 3ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού «Πάτρα 2001».

3) Παράλληλες εκδηλώσεις με κεντρικό πρωταγωνιστή τον κορυφαίο σκακιστή και πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Γκάρι Κασπάροβ, ο οποίος θα είναι επίσημος προσκεκλημένος από 21-23 Ιούλη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ