Κυριακή 8 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
ΓΚΑΖΙΕΣ

Πληροφορίες διαρρέουν ότι η συνεργασία Mercedes και Hyundai θα αποδώσει σπορ καρπούς. Το δημοφιλές στη χώρα μας Hyundai Coupe αναμένεται να εφοδιαστεί με κινητήρες Mercedes, ενώ από τα συρτάρια έχει βγει το σχέδιο για παραγωγή ενός καμπριολέ από τους Κορεάτες με τις ευλογίες πάντα των Γερμανών.

* * *

Μια Τσέχα made in India. Η Skoda προωθεί την πώληση της Octavia στην Ινδία. Για να διευκολύνει μάλιστα την εξάπλωση της στην αχανή αγορά, θα δημιουργηθεί μονάδα παραγωγής με δυναμικότητα 20 αυτοκινήτων ημερησίως. Στη μονάδα θα συναρμολογούνται οι πετρελαιοκίνητες (παρακαλώ) Octavia, ενώ το κόστος θα ξεπερνά τα 10 εκατ. δραχμές, κάτι που σημαίνει ότι η Octavia θα είναι ένα τόσο συνηθισμένη στους ινδικούς δρόμους, όσο μια Ferrari στους ελληνικούς.

* * *

Μια διαφορετική μάχη δίνει η Toyota αφού εναντίον της είχαν ξεσηκωθεί οι φιλόζωοι του εξωτερικού. Αφορμή η γνωστοποίηση ότι σε φάρμα της Μανίλας που ανήκει στην εταιρία εκτρέφονται πίθηκοι, οι οποίοι στη συνέχεια πωλούνται ως πειραματόζωα. Εγινε μάλιστα γνωστή και η τιμή πώλησης των πιθήκων που είναι περίπου 175.000 δρχ. που μεταφράζονται σε ετήσιο τζίρο 900 δισ. δρχ. Οσο κι αν τα χρήματα ακούγονται πολλά, σίγουρα η ζημιά της εταιρίας είναι πολλαπλάσια αφού έχει δαπανήσει υπέρογκα ποσά για να δημιουργήσει οικολογικό προφίλ κατασκευάζοντας μερικά από τα πιο «καθαρά» αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν ποτέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ